Backup

Păstrează-ți datele în siguranță folosind Acronis Backup

Acronis Backup Service info

Folosirea calculatorului în activitățile zilnice a devenit un lucru normal. Indiferent dacă îl folosim pentru a căuta o informație pe internet sau pentru a ne ușura munca de zi cu zi, calculatorul a devenit parte din viața noastră. Utilizarea sa zilnică în cadrul unei companii duce la stocarea unor cantități foarte mari de date, în special date confidențiale și critice. În aceste date este inclusă toată munca angajaților: contracte, informații despre clienți sau parteneri, tranzacții financiare, e-mail-uri zilnice, baze de date etc. Odată cu stocarea unor volume din ce în ce mai mari de date apare și pericolul legat de pierderea acestora în urma defecțiunii echipamentelor, infectării cu viruși, corupere de date sau chiar ștergere accidentală. Imaginați-vă ca într-o zi toate datele unui angajat sau ale companiei nu mai pot fi accesate. Din acest motiv, aveți nevoie de o soluție de backup date sigură și eficientă: Acronis Backup.

Backup date vs. Restore

Backup date sau restore?

Americanii au o vorbă: “Time is Money”. Această zicală se aplică cel mai bine în cazul unui dezastru în urma căruia date critice din companie se pierd. Astfel, se pune o problemă foarte simplă, însă cu repercusiuni foarte mari din punct de vedere financiar în cadrul companiei: costurile pentru business în cazul unui angajat care nu poate să își facă munca pentru că nu mai are informațiile necesare.

Ce este backupul?

Backupul de date reprezintă o copie a datelor care pot fi folosite în cazul în care nu mai pot fi accesate datele de pe calculator sau de pe serverul de fișiere din companie.

De ce este important backupul?

După cum vă spuneam la începutul articolului, datele sunt critice. Toată munca noastră se află pe un hard-disk sau pe un server de fișiere. Acestea sunt predispuse în fiecare zi riscurilor de a se corupe sau chiar de a se pierde definitiv. În urma unui astfel de eveniment, putem spune că „am șters cu buretele” cel mai probabil toată munca noastră. Având un sistem de backup foarte bine stabilit atât la nivel de utilizator, cât și la nivel de server, avem certitudinea că, indiferent de ce se întâmplă cu datele folosite zi de zi, există o copie a acestora într-o altă locație și putem avea acces oricând la aceste date.

Tipuri de backup

  • Backup manual. Se face pe un HDD extern sau pe un server FTP sau de fișiere de către utilizator atunci când acesta dorește.
  • Backup automat. Este făcut cu ajutorul unei aplicații (software) care poate fi configurată să facă backup la o dată sau oră prestabilită, fără a mai fi nevoie de intervenția utilizatorului.
  • Backup complet (full). Copie la absolut toate fișierele.
  • Backup incremental. Se face backup doar la modificarile aparute de la ultimul backup. Este cel mai indicat pentru a reduce spatiul de stocare.
  • Backup diferențial. Este o copie de siguranță cumulativă a tuturor modificărilor efectuate de la ultimul backup complet sau normal. De exemplu, pot fi observate diferențele de la ultima copie de rezervă integrală.

Acronis Backup

Indiferent de mărimea companiei, Acronis Backup este o soluție completă, ușor de administrat și competitivă din punct de vedere al costurilor.

De ce să folosești Acronis Backup:

  • Acronis Backup ServiceManagement al backup-urilor și al restaurărilor direct din cloud
  • Posibilitate stocare în cloud Acronis (nu mai este nevoie de achiziționarea de echipamente pentru a stoca backupurile)
  • Posibilitate bare-metal restore – se poate realiza o copie identică a sistemului. Astfel, în cazul unei defecțiuni a HDD-ului, se poate restaura întreg sistemul de operare cu toate fișierele pe un HDD nou.
  • Posibilitate protejare aplicații business – Acronis Backup Service oferă protecție la nivel de aplicații: Microsoft Exchange, SQL Server sau Active Directory.
  • Destinatii multiple – pot fi realizate backupuri atât local, cât și pe medii externe sau în cloudul Acronis
  • Backup incremental sau diferențial – în funcție de necesitățile din cadrul companiei, pot fi realizate atât backupuri incrementale, cât și diferențiale
  • Securizare date – transferul de date este protejat prin criptare AES 256
  • Restaurare universală – posibilitate restaurare fișiere, configurări, aplicații sau un întreg sistem pe același hardware sau chiar pe hardware diferit
Backup in cloud si backup local

Backup în cloud și backup local

Astfel, odată cu lansarea produsului Acronis Backup, datele tale sunt în siguranță, oferind în același timp și avantajul backupului în cloud. Pe lângă acestea, consola centralizată reduce foarte mult timpul pierdut cu administrarea backupurilor, reducând și costurile în cadrul companiei.


Contactează-ne

Pentru a afla mai multe detalii despre soluția de backup, te încurajăm să iei legătura cu un specialist Quartz Matrix la adresa [email protected]. Despre soluția Acronis Backup am mai povestit și în acest articol.

Articole similare