Security Zone

Securizarea accesului la resurse utilizând tehnologia VPN

Servicii VPN Quartz Matrix

Conexiunile VPN reprezintă conexiuni între rețele locale (LAN-uri) care interacționează printr-un tunel securizat. De obicei, funcționează prin intermediul internetului cu ajutorul unor echipamente special dedicate. Acest tip de conexiuni permit utilizatorilor să trimită și să primească date confidențiale ca și cum calculatoarele lor ar fi conectate direct la aceeași rețea locală. Acest lucru este posibil chiar dacă, din punct de vedere fizic, nu sunt în același LAN.

Cum functioneaza retelele private virtuale (VPN)

Cum funcționează rețelele private virtuale (VPN)? Sursa foto: Wikipedia

Fie că este vorba despre o companie cu unul sau mai multe puncte de lucru sau doar de o singură persoană cu un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, laptop), VPN-ul este soluția potrivită, sigură și fiabilă. Permite acestora accesul securizat la informațiile ce doresc a fi accesate din interiorul unei rețele aflate la distanță.

Rețelele VPN oferă mai multe avantaje:

  • prețuri reduse pentru implementare-funcționare-administrare-întreținere;
  • securitate informțtională sporită;
  • scalabilitate;
  • acces simplificat;
  • compatibilitate cu rețelele publice de mare viteză.

De ce ar avea nevoie o companie de o astfel de conexiune?

Principalele beneficii ale utilizării acestor tipuri de conexiuni sunt, în ordinea importanței, următoarele:

  1. Securitatea crescută a datelor transmise în și din interiorul rețelei companiei

Datele sunt criptate în momentul în care acestea circula între utilizatorii și/sau echipamentele aflate în locații diferite. Acest lucru face ca VPN-ul să fie imposibil de accesat de persoane rău intenționate. Chiar dacă pachetele sunt interceptate, datele transmise sunt în siguranță datorită criptării acestora.

  1. Soluție scalabilă

Oricând în cadrul soluției de VPN se pot adăuga locații și utilizatori noi, chiar și mobili, prin intermediul unor conexiuni mobile 3G/4G.

  1. Soluție unificată

Utilizatorii și serverele de aplicații din diverse locații geografice sunt conectați practic în aceeași rețea, lucrând împreună ca și cum ar fi în același sediu sau birou. Tehnologia VPN este principala metodă utilizată pentru comunicarea între două sau mai multe rețele locale (LAN) aflate în locații geografice diferite, pentru a forma o mare rețea virtuală securizată.

  1. Mobilitate ridicată

Angajații companiei pot accesa oricând și de oriunde datele, aplicațiile, într-un mod sigur și eficient.

Servicii VPN pentru companii

Servicii VPN pentru companii | Sursa foto: Wikipedia

Tipuri de servicii VPN

Conexiunile VPN reprezintă o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor. Ideală pentru ca diferite companii să poată asigura accesul la rețeaua proprie pentru angajații și colaboratorii aflați la distanță de sediul central. Totodată, și pentru a securiza confidențialitatea datelor schimbate între punctele de lucru aflate la distanță. Aceste servicii sunt oferite și clienților care utilizează deja serviciile oferite din cloudul Norsit, indiferent de natura acestora.

Serviciile VPN oferite pot fi:

  • VPN Site to Site: clienții pot să realizeze o conexiune de tip rețea LAN to LAN, o legătură securizată permanentă între rețeaua internă a clientului (ex: rețeaua de calculatoare din sediul companiei acestuia) și serverele sau serviciile găzduite în cloudul Norsit, acestea putând fi accesate ca și cum ar fi parte integrantă din aceeași rețea.
  • VPN Client to Site: prin intermediul acestui serviciu clienții se pot conecta la serviciile din Cloudul Norsit folosind un client software de VPN. Acest client permite pornirea doar atunci când se dorește conectarea cu serviciile Cloud și oprirea atunci când activitățile au fost finalizate. Acest client este supus unei politici de licențiere separate.
  • Serviciul de management și configurare VPN: oferim suport în configurarea și managementul conexiunii VPN indiferent de tipul ales (Site to Site sau Client to Site).

Suntem o echipă de specialiști care oferă consultanță și încredere în faptul că orice provocare din domeniul comunicațiilor este rezolvată întotdeauna de profesioniști. Tehnologiile utilizate răspund întotdeauna nevoilor de business ale oricărei companii, indiferent de natura acesteia.

Fie că reprezinți o companie cu echipamente de culegere date din teren, cu forță de vânzări mobilă ce utilizează dispozitive specifice, o companie cu magazine sau puncte de lucru conectate la serverul ERP, o companie cu flote auto ce transportă bunuri și mărfuri, în oricare dintre cazuri poți apela la Quartz Matrix pentru ca businessul tău să prospere în același ritm cu tehnologiile viitorului.