Servicii IT&C

Upgrade și migrare date din actuala infrastructură IT. Care este cea mai bună opțiune pentru companii?

upgrade-si-migrare-date

Upgrade-ul tehnologic atât hardware, cât și software, efectuat cu o cadență regulată, poate salva pentru organizații milioane de euro în capital și costuri anuale datorită performanțelor superioare, managementului eficient și fiabilității îmbunătățite. Un proces de upgrade și migrare de date din cadrul infrastructurii existente trebuie abordat ca un proiect unitar. Este necesar ca acesta să fie planificat și executat ținând cont de toți factorii din cadrul companiei.

proces-upgrade-date

Etapele unei soluții de upgrade și migrare de date (Sursa: hp.com)

În unele cazuri, un upgrade hardware poate rezolva probleme de performanță la un sfert din prețul unui server nou. Adăugarea de procesoare sau de upgrade-date-companiimemorie poate crește în mod semnificativ performanța serverului. Cu toate acestea, nu toate sistemele sunt actualizabile, iar upgrade-urile nu repară întotdeauna performanțele slabe. Mai mult decât atât, noua tehnologie oferă adesea noi oportunități, permițând dezvoltarea companiilor.

Un upgrade efectuat în condiții de siguranță în infrastructura existentă va permite dezvoltarea companiei. Beneficiile sunt crearea unui avantaj competițional, optimizarea cheltuielilor, mărirea eficienței și asigurarea securității și a conformității în cadrul infrastructurii IT. Astfel, probleme clasice precum eficiența scăzută a sistemelor de calcul, complexitatea ridicată sau găurile de securitate sunt de domeniul trecutului. În acest mod, compania se poate orienta către obiectivele sale de dezvoltare.

Conform studiilor efectuate de IDC, organizațiile care neglijează upgrade-ul infrastructurii de calcul pot pierde:

  • până la 39% din performanță
  • până la 40% cu managementul aplicațiilor utilizate
  • până la 148% la nivel de costuri cu administrarea sistemelor vechi
riscuri-upgrade-date

Riscurile la care se supun companiile care nu fac upgrade

Planificați în cel mai scurt timp aceste operațiuni în cadrul infrastructurii IT, apelând la specialiștii noștri pentru a identifica cea mai bună soluție tehnică și financiară necesară organizației dumneavoastră.

Care sunt principalele riscuri la un upgrade sau o migrare de date?

La această întrebare se poate răspunde destul de simplu: ca și în cazul similar în care trebuie să chemați un mecanic ca să vă repare mașina. Dacă răspunsul nu este clar, riscurile unor operațiuni de upgrade și migrare de date efectuate de persoane cu experiență redusă în proiecte de acest gen sunt sortite eșecului. Întotdeauna, datele existente pe sistemele de calcul și timpul maxim în care sistemele pot fi nefuncționale sunt cele mai importante aspecte în astfel de proiecte.

Riscurile acestor operațiuni pot fi multe. Datele existente pe sisteme înainte de upgrade și migrare date se pot pierde sau corupe. De asemenea, pot apărea defecțiuni hardware cauzate de componente ale sistemelor de calcul. Backupul nefuncțional sau incapacitatea sistemelor de operare de a reporni după perioade mari de funcționare continuă sunt alte câteva aspecte întâlnite în astfel situații.

Cum să nu pierdeți timp, cum să nu pierdeți bani

Timp & bani pierduți

Realizarea upgrade-ului sau migrării de date prezintă un risc mare de apariție a unor erori dacă implementarea nu este făcută conform recomandărilor și poate conduce la costuri suplimentare pentru remedierea erorilor apărute. Cum puteți evita aceste riscuri?

Pentru operațiunile de migrare date, upgrade sau update date, echipa noastră de specialiști este certificată și capabilă să realizeze aceste operațiuni în conformitate cu cele mai bune practici din domeniu. În acest fel, nu veți mai avea nevoie să angajați în cadrul companiei personal specializat pentru acest tip de activități.

Înainte de a decide dacă este sau nu momentul potrivit pentru upgrade sau migrare date în cadrul infrastructurii dumneavoastră, consultați experții Norsit. Noi vă putem ajuta să navigați prin multitudinea de decizii importante, inclusiv determinarea modului în care se pot duce la bun sfârșit astfel de proiecte importante. Personalul certificat și cu experiență în astfel de proiecte complexe vă va ajuta să luați cea mai bună decizie pentru organizația dumneavoastră.

Solicitați acum serviciile profesionale Norsit

Aveți nevoie de mai multe informații referitoare la serviciile Norsit? Apelați cu încredere la specialiștii noștri care vă vor îndruma să găsiți cea mai bună soluție dedicată afacerii dumneavoastră.