NORSIT

Rețele

Industriale

Peste 10 companii din mediul industrial au ales să integreze sisteme de comunicații cu echipa noastră, printre care: Azomureș, ArcelorMittal Roman, ArcelorMittal Iași, IG Watteeuw România.

CÂȘTIGĂ TIMP, CÂȘTIGĂ BANI

Sistemele de comunicații industriale asigură digitizarea procesului de producție și sunt parte integrantă a acestuia. Comunicațiile de date, voce, monitorizarea consumului de energie, controlul utilajelor sau orice aplicație SCADA sunt elemente cheie care influențează direct producția și competitivitatea unei fabrici. Echipa noastră de specialiști în comunicații industriale:

Realizează o evaluare a cerințelor de comunicații din fabrică în cadrul unui site survey
Proiectează sistemele de comunicații industriale
Construiește soluția tehnică și alege tehnologiile de lucru
Instalează și configurează sistemele de comunicații industriale

Sistemele de comunicații dedicate mediului industrial asigură o funcționare sigură, fără erori, în condițiile unor temperaturi ridicate, vibrații, praf, umiditate crescută, bruiaj și perturbații electromagnetice intense. Dincolo de acestea, performanțele și fiabilitatea sistemelor de comunicații pentru mediul industrial depind de proiectare, de alegerea corectă a tehnologiilor de lucru, precum și de instalarea echipamentelor în teren.

TEHNOLOGIILE INCLUSE ÎN SISTEMELE DE COMUNICAȚII INDUSTRIALE:

    • Tehnologii Ethernet de tip industrial
    • Tehnologii wireless de tip industrial
    • Routere industriale
    • Convertoare rs232/485-ethernet
    • Software de management ale rețelei.

Rețea combinată Ethernet, GPRS pentru monitorizare mentenanță formată din: modem GPRS cu server TCP serial, echipament telemetrie cu Ethernet, RS485, GPRS, RS232, intrări/ieșiri digitale și analogice.

Rețea Zigbee pentru telecitire contoare energie electrică compusă din: modemuri ZigBee personalizate, convertoare RS232/RS485 cu izolare galvanică.

Rețea mobilă de monitorizare și telecomandă grupuri electro-generatoare formată din: modem GPRS inteligent cu capabilitate de citire stare echipament și trimitere automată SMS, scriere stare în server FTP.

Rețea combinată Ethernet, Wireless și RS485 pentru telecitire contoare energie electrică, gaz natural și utilități compusă din: routere GPRS, adaptor USB-RS485, adaptor Ethernet RS485.

CARACTERISTICILE TEHNICE GENERALE ALE TEHNOLOGIILOR DE COMUNICAȚII INDUSTRIALE

Echipamente Ethernet seriale în carcase cu grad de protecție ridicat

Echipamente Wireless: WLAN IEEE 802.11 a/b/g/n/ac Access Point

Funcție Wireless Fast Roaming: asigură stabilitatea conexiunilor în cazul în care echipamentele fizice sunt mutate dintr-o locație în alta

Suportă orice baudrate-uri cuprinse între valorile 50 și 921,6 kbps

Funcționează în condiții extreme de temperatură (-400 – 750C), umiditate (5 – 95%)

Utilizare WLAN Site Survey integrat

Pot fi alimentate la 12V sau 48V

Permit administrarea și configurarea remote securizată prin intremediul SSH/HTTPS

PORTOFOLIU

A fost necesară găsirea unei soluții optime pentru implementarea unui sistem de comunicație wireless. Pentru a găsi soluția potrivită am realizat un site survey prin care am identificat zonele optime pentru instalarea echipamentelor astfel încât să asigurăm semnal wireless eficient în toate zonele de depozitare. Implementarea și integrarea soluției au fost realizate respectând condițiile impuse de specificul industrial al obiectivului și normativele tehnice în vigoare. Soluția implementată asigură nevoia de comunicare a tuturor dispozitvelor din infrastructura IT a clientului în condiții optime și de securitate ridicată.

Audit și implementare soluție wireless industrială Soluție wireless pentru depoziteAmbro Suceava

Programarea mașinilor cu comandă numerică prin deplasarea unui operator la utilaj și încărcarea programului cu ajutorul unui laptop sau a unui mediu extern de stocare, este o operațiune consumatoare de timp și prezintă un risc de securitate cibernetică foarte mare.
Un alt aspect care trebuie luat în considerare este adaptarea procesului de producție în funcție de produsele ce urmează a fi fabricate, fiind necesară reconfigurarea amplasamentului utilajelor. Acest lucru duce la recablarea traseelor de cabluri de date.
Obiectivul echipei noastre a fost acela de a elimina toate aceste probleme și de a realiza rețele wireless securizate care să funcționeze fără întreruperi în condițiile specifice mediului industrial. Prin soluția implementată de echipa noastră, centrul de comandă comunică wireless, securizat, cu fiecare utilaj.

Soluție de comunicație wireless industrial - Reducerea timpului de programare a mașinilor cu comandă numericăIG Watteeuw