VIDEOCONFERINȚĂ

Platforme software, terminale de videoconferință sau sisteme de teleprezență sunt soluții de videoconferință care contribuie la creșterea productivității si la îmbunătățirea activității prin facilitarea comunicării în toate domeniile de activitate: educaţie, medicină si sănătate, administraţii locale, instituţii guvernamentale, justiţie, producţie, finanţe, sectorul public.

CARE ESTE

SOLUTIA POTRIVITA PENTRU

COMPANIA DUMNEAVOASTRA?

Soluțiile de videoconferință oferite de echipa noastră asigură comunicarea eficientă pentru peste 20 companii și instituții printre care:
Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Ness România, Institutul De Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași, UM 0827 Cluj Napoca, UM 0333, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București, Lear Corporation Romania, Primăria Municipiului Iași.

Proiectare a sistemelor integrate: instalații electrice, automatizări BMS, sonorizare și videoproiecție, audio și videoconferință.

Integrarea echipamentelor de videoconferință cu sisteme BMS sau Control-Room

Integrarea echipamentelor de videoconferință cu sisteme BMS sau Control-Room

Platforme software

Sunt soluții de colaborare flexibile (ex. Skype) care asigură comunicarea facilă și distribuirea de documente la o calitate bună, cu persoane din alte birouri, orașe sau țări. Aceste soluții sunt ușor de utilizat și de integrat cu sistemele existente de birou, fixe sau mobile (desktop, laptop, tabletă, smartphone), nu necesită cunoștințe deosebite de utilizare și vi le recomandăm atunci când este importantă colaborarea de tip peer to peer.

Soluții pentru small office, săli mici de discuții

Sunt soluții modulare și flexibile care permit echipelor din compania dumneavoastră să colaboreze prin intermediul dispozitivelor mobile avute la dispoziție. Acestea includ echipamente specifice (Real Presence Trio) care asigura o bună calitate video, audio și distribuirea de documente. Sunt soluții ușor de implementat și administrat, potrivite pentru echipe de 2-3 persoane care lucrează la diverse proiecte și utilizează diferite dispozitive portabile.

Sisteme pentru săli medii de conferință

Sunt soluții recomandate acolo unde afacerea este repartizată în mai multe locații, iar echipele au o nevoie de colaborare permanentă. Împreună cu o soluție de afișare video, aceste echipamente dedicate de videoconferință formează soluții ușor de implementat și de utilizat, cu performanțe audio și video de o înaltă calitate. Utilizând opțiunile suplimentare de prezentare multipoint se pot adăuga până la 6 invitați simultan la o conferință. Recomandăm astfel de soluții pentru colaborarea echipelor de 5-10 persoane.

Sisteme de colaborare all in one

Sunt soluții “la cheie” concepute pentru o bună colaborare, ușor de instalat în orice spațiu de lucru fără costuri suplimentare de amenajare. Cu o interfață simplă și intuitivă, sistemele all in one sunt orientate către o utilizare facilă pentru utilizator și includ toate echipamentele necesare desfășurării unei conferințe. (cameră video, codec videoconferință, display-uri pentru afișare video și distribuire de conținut, stand mobil de podea, sistem audio) Sunt soluții flexibile ce pot fi folosite în orice încapere și pot participa până la 10 persoane.

Soluții de videoconferință și colaborare complexe

Soluțiile concepute pentru sălile mari de conferință integrează în platforma de colaborare terminale conectate la sisteme de distribuție a semnalului video și audio. Astfel, informația video este transmisă simultan pe monitoarele conectate direct la terminal, cât și pe monitoarele sau videoproiectoarele amplasate în sală, acestea fiind conectate la sistemul de distribuție video. Similar, semnalul audio este distribuit prin instalația de sonorizare a sălii care se conectează la platforma de videoconferință.

Soluția completă conține și instalații de automatizare prin care se acționează închiderea sau deschiderea jaluzelelor, luminilor, precum și coborarea/ridicarea liftului videoproiectorului sau a ecranului electric.

Interesat?

Luati legatura cu un specialist.

Sistemul de videoconferință Polycom ales pentru realizarea acestui proiect permite conectarea în videoconferință a celor 6 terminale din platforma de cercetare, cât și interconectarea platformei cu alte entități din domeniul academic, la nivel național și internațional. Sistemul asigură transmisia audio și video în direct a experimentelor efectuate pe platforma de cercetare, cât și înregistrarea acestora pe suporturi de stocare externe sistemului, pentru a putea fi utilizate ulterior în procesul de cercetare sau în scop educațional. Pe lângă cele 6 terminale de videoconferință din cadrul platformei, sistemul permite accesul securizat al altor tipuri de terminale ale utilizatorilor externi, fără ca aceștia să fie în interiorul unui VPN, făcând posibilă integrarea cu Cisco Webex, Microsoft Lync/Skype for Business, Apache Open Meetings. Totodată, o sesiune de videoconferință poate fi transmisă "live" în intranet sau internet. Fiecare din cele 6 terminale are posibilitatea de transmisie și recepție a semnalului audio/video simultan cu transferul de documente prezentate în cadrul sesiunii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din IașiColaborare între membrii echipei de proiect și comunicarea între Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și alte universități.