De ce să virtualizăm?

Virtualizarea este o tehnologie prin care resursele
hardware ale unuia sau mai multor servere sunt partajate
de mai multe mașini virtuale, fiecare dintre
acestea având alocate: procesor, memorie, spațiu de stocare, porturi de comunicație.

Servere, storage, virtualizare,
sisteme de operare

DELL POWERSTORE

Cel mai nou echipament de stocare

Aflați mai multe

Bunele practici recomandă utilizarea unui server pentru o singură aplicație. Prin virtualizare, rata de utilizare a serverelor este de până la 10 ori mai mare decât în cazul în care se folosește câte un server fizic pentru fiecare aplicație. Acest lucru înseamnă că se pot instala mai multe aplicații pe serverele existente și astfel se elimină costurile cu achiziția de echipamente noi.
Prin virtualizare se utilizează mai puține servere fizice pentru același număr de aplicații. În acest fel se realizează economii de ordinul sutelor de Euro/server/an, prin reducerea costurilor cu energia necesară alimentării și răcirii serverelor.
Costurile operaționale IT scad, prin reducerea timpului alocat de personalul tehnic pentru administrarea și mentenanța serverelor.
Securitatea și disponibilitatea informațiilor sunt asigurate prin facilitățile specifice virtualizării Fault Tolerance și High Availability, care permit refacerea rapidă în cazul unui incident și chiar funcționarea fără întreruperi a sistemului.

Peste 500 de clienți utilizează infrastructura IT oferită de Quartz Matrix pentru diverse aplicații, printre care: IG WATTEEUW ROMANIA SRL, Spitalul Clinic de Urgențe “Sf. Spiridon”, Institutul Regional de Oncologie Iași, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iași, Administrația Română a Serviciilor a Trafic Aerian Romatsa Bacău, Antibiotice S.A., Aquavas S.A. Vaslui, Zeelandia, Pizzeria Mamma Mia, Consiliul Județean Botoșani, Electroalfa International S.R.L. Botoșani, Fondal International S.R.L., Gaz Est S.A. Vaslui, Kosarom S.A., Rulmenți S.A. Bârlad.

CE OFERIM?

Soluțiile de infrastructură IT pentru care asigurăm consultanță, pe care le proiectăm, furnizăm, implementăm și pentru care asigurăm mentenanță și suport tehnic, integrează:

  • Servere fizice, soluții de virtualizare (vmware, Microsoft Hyper-V, Microsoft System Center), sisteme de operare (Windows, Linux)
  • Unități de stocare a datelor pe discuri și unități de arhivare cu benzi magnetice
  • Echipamente pentru rețele SAN
  • Software de management al serverelor, al unităților de stocare și al mediilor virtuale

Realizarea arhitecturii sistemului informatic PACS: dimensionare servere și storage, instalare și configurare hardware, sistem de operare, aplicație PACS/DICOM, testarea functionalității sistemului.

Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon” IașiPlatforma hardware și software PACS pentru Clinica de Arși

Schimbarea sediului companiei odată cu creșterea numărului de angajați a necesitat și relocarea echipamentelor aflate în Data Center. Echipa noastră a realizat relocarea acestor echipamente în condiții de siguranță maximă, respectând procedurile clientului. După relocarea acestor echipamente, am realizat operațiunile de instalare și integrare în noua infrastructură.
Pentru a nu afecta activitatea clientului, toate operațiunile din acest proiect au fost desfășurate în afara programului de lucru.

Arcadis IașiServicii relocare echipamente Data Center Relocare echipamente IT