Centru de Date

Administrare sisteme virtuale și hardware

Centrul de date, nucleul afacerii

Rețea de resurse de calcul și stocare care permit livrarea aplicațiilor și datelor

Una dintre preocupările principale este funcționarea continuă și neîntreruptă a afacerii. Atât o afacere mică, cât și o companie, se bazează pe sisteme informatice pentru ca operațiunile pe care le derulează să fie optime și să funcționeze corespunzător. Din acest motiv, un Data Center este esențial pentru compania dumneavoastră.

Este necesar ca infrastructura IT să fie una sigură, funcțională, cu minime șanse de întrerupere. Data Center-ul, parte componentă importantă a infrastructurii, asigură un mediu securizat pentru date. Instalarea soluțiilor corespunzătoare pentru asigurarea securității atât a centrului de date în sine, cât și a rețelei, datelor și utilizatorilor, diminuează riscul de pierdere a informațiilor, imposibilitatea de a le accesa sau oprirea fluxului operațional.

Siguranța și accesibilitatea datelor

Serviciile dedicate unui centru de date au rolul de a proteja performanța și integritatea componentelor de bază din Data Center.

Sisteme de securitate a rețelei. Acestea includ firewalluri și protecție împotriva intruziunilor pentru a oferi protecție completă centrului de date.

Sisteme pentru disponibilitatea aplicațiilor. Pentru a se menține performanța aplicațiilor, aceste mecanisme au rolul de a asigura rezistența și disponibilitatea aplicațiilor prin failover automat și load balancing.

Un centru de date modern influențează infrastructura și operațiunile

Cele mai afectate verticale de business

Servicii de colocare

Colocarea nu înseamnă doar închirierea spațiului, ci valorificarea capacităților îmbunătățite de alimentare și răcire ale centrelor de date pentru a reduce costurile continue cu infrastructura, un software de inteligență business care oferă o vizibilitate de neegalat asupra tiparelor reale de utilizare a rețelei, urmărirea robustă a activelor și suport la distanță 24x7x365.

Tehnologii de virtualizare

În loc să servească doar ca depozit de date, un centru de date definit prin software virtualizează puterea de calcul și stocare disponibilă prin serverele sale într-o formă software, având un impact extraordinar asupra eficienței acestuia. Infrastructurile definite de software permit companiilor să ofere servicii la costuri reduse, păstrând în același timp cerințele energetice și de răcire.

Implementări IT hibride

Arhitectura cloud hibridă stochează date sensibile și valoroase într-o rețea privată, stabilind în același timp conexiuni la un serviciu public cloud. Această arhitectură permite companiilor să protejeze și să controleze datele în timp ce acestea călătoresc în cloudul public sub un nivel ridicat de criptare.

Monitorizare inteligentă

Datorită tehnologiilor de monitorizare inteligente revoluționare, clienții colocației nu numai că pot profita de infrastructura superioară a centrelor de date ale unui furnizor de colocație, dar pot și să fie liniștiți știind că pot gestiona toate aspectele după cum consideră potrivit. Acest lucru sporește mult flexibilitatea IT și facilitează transformarea digitală a companiei.

Alege oferta de servicii Norsit potrivită pentru businessul tău!

Active directory planning

Planificare și dimensionare infrastructură Active Directory

În urma analizei infrastructurii curente, a sistemelor hardware și software și numărului de utilizatori și organizarea acestora, dar și a perspectivelor de creștere ale companiei și nevoilor cloud sau hibride, planificăm și dimensionăm infrastructura de Active Directory pe baza recomandărilor de bune practici Microsoft și standardelor ISO pentru o instalare ulterioară de succes.

Administrare sisteme hardware & virtuale

Gestionarea sistemelor din data center

Asigurăm funcționarea neîntreruptă a sistemelor hardware și software și accesul permanent la date prin menținerea în starea de funcționare optimă a serverelor, unităților storage și hipervizorilor din centrul de date.

Arhitectură sistem Data Center

Computing, storage și networking pentru data center

Proiectăm infrastructuri performante pentru data centere, în funcție de nevoile clientului și infrastructura curentă. Dimensionăm soluțiile de computing, storage și networking pentru creșterea nivelului de performanță al aplicațiilor, îmbunătățirea nivelului de securitate și conformitate și eficientizarea alocării și utilizării resurselor. Sistemele hardware și software sunt selectate de la producători de top, cu care am dezvoltat parteneriate solide.

Audit infrastructură IT&C

Evaluarea sănătății infrastructurii IT&C

Analizăm sistemele hardware pentru a identifica potențialele riscuri IT, audităm securitatea sistemelor fizice și virtualizate, interpretăm datele culese și realizăm un raport detaliat despre situația reală, nivelul de risc și eventualele breșe de securitate din infrastructură, care pot afecta performanța. Raportul include și recomandări și un plan de îmbunătățire a funcționării sistemelor informatice și a securității datelor.

Audit sistem Data Center

Evaluarea stării de funcționare a echipamentelor din data center

Audităm data centerul, rețelistica, sistemele și topologiile, monitorizăm echipamentele în vederea identificării posibilelor erori, întreținem sistemele de operare pentru rezolvarea vulnerabilităților, depistăm problemele de securitate și funcționare, înlăturăm cauzele care le-au produs și facem recomandări de optimizare și îmbunătățire.

Backup management

Monitorizare activă a soluției de backup

Realizăm managementul integrat al soluției (soluțiilor) de backup și analizăm rapoartele periodice pentru a ne asigura că fișierele companiei sunt în siguranță și pot fi accesate în orice moment.

Cloud – Office 365 management

Administrarea infrastructurii Microsoft Office 365

Administrăm accesul, datele, dispozitivele implicate și securitatea tuturor informațiilor din Office 365. Opțional, cu funcția Help Desk putem oferi și asistență în cazul în care una dintre aplicațiile din Office 365 se închide fără avertisment.

Cloud – Storage

Administrarea soluțiilor de stocare în cloudul public

Gestionăm soluțiile de stocare nestructurată în cloud folosind serviciile Microsoft Azure sau Amazon Web Services. Configurăm atât serviciul în cloud în funcție de tipul de date stocate, cât și scalabilitatea și securitatea.

Colocare servere

Găzduire și administrare servere în data centerul nostru

Prin colocarea serverelor eliminați costurile și cheltuielile cu amenajarea spațiului special pentru centrul de date, consumul de energie, instalarea, implementarea și administrarea unei infrastructuri IT complexe. Asigurăm funcționarea permanentă și corectă a echipamentelor găzduite în data centerul Norsit, monitorizăm în permanență infrastructura suport și asigurăm conexiunea la Internet/ VPN și securitatea infrastructurii.

Data Center Hosting

Găzduirea datelor companiei tale în data centerul nostru

Oferim servicii de hosting în centrul de date Norsit și asigurăm suport 24/7, garantăm disponibilitatea permanentă a datelor și viteză de top și realizăm backupul zilnic pentru siguranță. În funcție de volumul de date, am pregătit pachete avantajoase:

  • Start hosting - 1 GB
  • Basic hosting - 4 GB
  • Advanced hosting - 10 GB
  • Business hosting - 20 GB

Electroalimentare Data Center

Soluțiile de la APC by Schneider sunt scalabile, ușor de utilizat, sigure, gestionabile și centralizate.

  • Țin pasul cu afacerile cu operațiuni în cloud și arhitecturi mari de date
  • Sunt fiabile, eficiente, scalabile și asigură securitatea în Data Centere
  • Monitorizează și controlează întreaga infrastructură fizică
  • Automatizează și integrează administrarea Data Centerului
  • Simplifică și accelerează planificarea, proiectarea și construirea Data Centerului

Implementare soluție Active Directory

Instalare Active Directory end-to-end Cu Activ Directory creăm un mediu flexibil cu efect global pentru: atribuirea permisiunilor, instalarea programelor, înnoirea securității, pentru o rețea mică sau una cu răspândire în mai multe locații. În acest fel, toate sucursalele și resursa umană vor lucra uniform. Implementăm soluția Active Directory și o integrăm cu servicii de tip cloud, în funcție de tipul de infrastructură, pentru disponibilitatea și organizarea informației, controlul accesului și menținerea securității, urmând recomandările de bune practici Microsoft și standardele ISO.

Instalare și configurare HW/SW

Implementare soluții hardware și software pentru data center

Prin parteneriatele pe care le avem cu furnizorii de top de sisteme IT, configurăm cele mai potrivite soluții hardware și software pentru un nivel de performanță ridicat al data centerului. Pentru acces neîntrerupt la date, putere de procesare sporită și evitarea downtime-ului, instalăm atât echipamente și sisteme de operare eficiente, dar și configurăm o interfață de management pentru administrare facilă.

Integrare Active Directory cu Office 365

Sincronizare și configurare Active Directory și Office 365

Prin integrarea Active Directory cu Office 365, toată informația din companie va fi disponibilă într-un singur loc și se va sincroniza automat. Astfel, aveți acces la toate datele din suita Microsoft Office, în timp real. În funcție de infastructură și echipamentele curente, instalăm și configurăm soluțiile în cloud sau On Premise.

Cloud: Microsoft Office 365, Azure Active Directory, AWS Active Directory On Premise: Microsoft Office 365, Active Directory

Migrare aplicații și baze de date

Mutare în cloud sau on premise a resurselor din date center

Migrarea aplicațiilor și bazelor de date este un proces riguros, pe care îl realizăm în etape succesive pentru a ne asigura că toate datele vor fi disponibile integral după mutare. Bazele de date sunt analizate pre și post migrare pentru un proces eficient, rapid și fără riscuri. Prin migrare, optimizați performanța, scalabilitatea, disponibilitatea, securitatea, fiabilitatea și recuperarea în timp ce îmbunătățiți productivitatea și agilitatea afacerii. Realizăm migrarea în cloud sau on premise, în funcție de infrastructură.

On Premise - Microsoft SQL Server, MySQL Cloud - Microsoft Azure SQL Database, Amazon RDS

Monitorizare Data Center

Monitorizarea infrastructurii critice din data center

Supraveghem îndeaproape sănătatea echipamentelor HW/SW din centrul de date pentru creșterea disponibilității infrastructurii. Prin configurarea alertelor de sistem, vom ști în permanență dacă există amenințări în infrastructură și le raportăm.

Servicii helpdesk și suport tehnic Centru Date

Suport tehnic 24/7/365

Asigurăm suportul tehnic și diagnoza de la distanță a sistemelor de securitate cibernetică din centrul de date pentru a preîntâmpina pierderea accesului la date. Tehnicienii noștri oferă cel mai înalt nivel de asistență, identifică cauza prin diagnosticare și rezolvă rapid problema.

Update/ patch management – Centru Date

Actualizarea permanentă a software-urilor

Protejăm infrastructura din data center prin actualizarea periodică a sistemelor informatice pentru a elimina vulnerabilitățile.

Veeam BaaS & DraaS

Veeam Backup & Replication este o soluție sigură și flexibilă de backup, replicare și recuperare pentru aplicații și date din medii virtuale sau fizice. Software-ul poate proteja datele din servere fizice, cloud sau stații de lucru, lucrând după principiul de backup 3-2-1, oferind acces permanent la date și recuperarea integrală a acestora în caz de eroare umană sau dezastru natural.

Veeam BaaS & DraaS vă scapă de grija administrării backupurilor și vă ajută să economisiți bani, timp, spațiu de stocare și resurse umane. Echipa noastră de specialiști preia această misiune și se asigură că datele dumneavoastră sunt în siguranță și că aveți acces permanent la ele.

Virtualizare servere

Implementare soluții de virtualizare

Prin virtualizare reduceți costurile, obțineți ușurință în administrare și flexibilitate datorită eliminării constrângerilor de natură hardware. Virtualizarea este viitorul! Analizăm infrastructura IT existentă, dimensionăm soluția de virtualizare, planificăm necesarul de mașini virtuale, integrăm echipamentele necesare în infrastructura curentă și configurăm soluția de virtualizare.

Virtualization Planning

Configurare infrastructură de virtualizare

Analizăm infrastructura curentă a companiei, nevoile clientului și perspectivele de creștere pentru o dimensionare optimă a infrastructurii de virtualizare. Cu o infrastructură virtuală configurată corect aveți posibilitatea de a vă conecta oricând și oriunde, de pe ce server sau computer doriți și să aveți acces la datele companiei.