Portofoliu

lucrări

Succesul clienților noștri reprezintă dovada
calității soluțiilor livrate.

Implementare soluție wireless Parc de distracție

Echipa noastră a creat și implementat soluția de comunicație wireless solicitată la noul parc de agrement Cornișa. Provocarea a constat în crearea unei soluții tehnice care să permită accesul în rețeaua wireless pe bază de user și parolă emise pe un tichet cu o valabilitate egală cu cea a biletului de acces în cadrul parcului.

Soluția realizată de echipa noastră permite managementul utilizatorilor rețelei wireless, conform cerințelor, și asigură nevoia de comunicație și securitate din rețea.

Soluție wireless pentru parc de agrement utilizând sistem de ticheting de tip guest

ENERED

Sistemul de videoconferință Polycom ales pentru realizarea acestui proiect permite conectarea în videoconferință a celor 6 terminale din platforma de cercetare, cât și interconectarea platformei cu alte entități din domeniul academic, la nivel național și internațional.Sistemul asigură transmisia audio și video în direct a experimentelor efectuate pe platforma de cercetare, cât și înregistrarea acestora pe suporturi de stocare externe sistemului, pentru a putea fi utilizate ulterior în procesul de cercetare sau în scop educațional.

Pe lângă cele 6 terminale de videoconferință din cadrul platformei, sistemul permite accesul securizat al altor tipuri de terminale ale utilizatorilor externi, fără ca aceștia să fie în interiorul unui VPN, făcând posibilă integrarea cu Cisco Webex, Microsoft Lync/Skype for Business, Apache Open Meetings. Totodată, o sesiune de videoconferință poate fi transmisă “live” în intranet sau internet.Fiecare din cele 6 terminale are posibilitatea de transmisie și recepție a semnalului audio/video simultan cu transferul de documente prezentate în cadrul sesiunii.

Colaborare între membrii echipei de proiect și comunicarea între TUIASI și alte universități.

Cablare structurată

Creșterea numărului de angajați și relocarea acestora într-un nou spațiu, a necesitat o rețea nouă proiectată și implementată conform standardelor de cablare structurată, pe o suprafață de 2000 mp, pe două etaje, 500 posturi. Acest proiect a fost realizat utilizând soluțiile Legrand pentru birouri și spații de lucru, soluții ce s-au potrivit perfect cerințelor specifice ale clientului, oferind valoare adăugată  atât din punctul de vedere al designului cât și al funcțiunilor, integrând tehnologii de ultimă ora. Certificarea companiei Quartz Matrix ca Legrand Certified Installer a permis implementarea soluțiilor de cablare structurată în mod eficient și rapid.

Proiectare și implementare rețea de date

Climatizare de precizie Data Center

Odată cu dezvoltarea afacerii și implicit a numărului de echipamente din centrul de date, s-a pus problema menținerii echipamentelor în condiții optime de umiditate și temperatură. Pentru a oferi clientului un sistem eficient de răcire, am  proiectat și instalat un sistem de climatizare de mare precizie InRow APC by Schneider Electric.

Certificarea companiei Quartz Matrix – Schneider Electric Elite Data Center Partner a permis implementarea soluției de climatizare pentru centrul de date respectând standardele în vigoare pentru aceste tipuri de sisteme.

Înlocuirea sistemului de răcire existent, cu un sistem profesional de climatizare de precizie

Rețea date-voce

Arhitectura reţelei proiectată și implementată asigură platforma de interconectare a diverselor aplicaţii de voce și date, fiind un sistem scalabil, capabil să accepte extensii ulterioare fără modificarea infrastructurii. Soluția este deosebită, prezintă numeroase avantaje prin posibilitățile de reconfigurare facilă a rețelei și de upgdradare în cel puţin următorii 10 ani fără modificarea cablajului.

Funcţiile sistemului:

– transmiterea și recepționarea eficientă a pachetelor de date și de voce, într-un mediu securizat și fără pierderi ;

– baza de interconectivitate în cadrul sistemelor de rețele de calculatoare, internet, telefonie.

Rețeaua de date-voce permite conectarea pe circuite interioare la centrala telefonică existentă în clădirea Institutului Regional de Oncologie.

De asemenea, rețeaua de date cu 250 porturi din cadrul centrului de cercetare TRANSCEND este interconectată prin fibră optică la centrul de date din Institutul Regional de Oncologie, asigurând comunicarea între cele două entități, în condiții de performanță și securitate conforme specificului activității clientului.

Proiectare și implementare rețea de date la Centru de Cercetare Fundamentală și Dezvoltare Experimentală în Medicină Translațională / TRANSCEND

CyberSecurity as a Service

În urma evaluării de securitate efectuată în cadrul organizației, necesitatea implementării unei soluții de securitate a fost evidentă. Ținând cont de complexitatea integrării și administrării unei astfel de soluții, propunerea făcută clientului de “CyberSecurity as a Service” a fost aprobată imediat și astfel au fost optimizate costurile prin externalizarea acestor servicii. În acest moment securitatea întregii infrastructuri este asigurată prin intermediul unui serviciu oferit de specialiști certificați în domeniu, pregătiți oricând pentru a face față oricărei provocari de securitate cibernetice.

Lipsa personalului intern pentru asigurarea și administrarea serviciilor legate de securitatea cibernetică

Upgrade structură RAID 0 servere aplicații baze de date fără pierdere de date

Dezvoltarea aplicațiilor și a bazelor de date din infrastructura IT de calcul a companiei furnizoare de energie electrică și pentru a asigura protecția datelor, a fost necesar upgrade-ul hardware și software a infrastructurii RAID de pe serverele din Data Center. Acest upgrade s-a efectuat de către inginerii de sistem ai companiei Quartz Matrix respectând toate procedurile implementate în infrastructura clientului, făra a cauza pierderi de date sau defecțiuni hardware și software.

Upgrade raid la servere de aplicații critice

Audit și implementare soluție wireless industrială

A fost necesară găsirea unei soluții optime pentru implementarea unui sistem de comunicație wireless. Pentru a găsi soluția potrivită am realizat un site survey prin care am identificat zonele optime pentru instalarea echipamentelor astfel încât să asigurăm semnal wireless eficient în toate zonele de depozitare.

Implementarea și integrarea soluției au fost realizate respectând condițiile impuse de specificul industrial al obiectivului și normativele tehnice în vigoare. Soluția implementată asigură nevoia de comunicare a tuturor dispozitvelor din infrastructura IT a clientului în condiții optime și de securitate ridicată.

Soluție wireless pentru depozite

Audit IT

Pentru a identifica cauzele problemelor clientului, echipa noastră a realizat un audit IT pentru:
– identificarea topologiei rețelei
– identificarea tipurilor de acces din internet/VPN către infrastructura de servicii active;
– inventarierea serviciilor active în cadrul companiei și schema logica a acestora;
– inventarierea echipamentelor de rețea și tipurilor de conexiuni;
– identificarea vulnerabilităților, amenințărilor și riscurilor în rețeaua internă.
Raportul prezentat clientului în urma auditului a enumerat cauzele problemelor semnalate de client și recomandări pentru soluționarea acestora.

Întreruperi în funcționarea rețelei de date, sistem informatic depășit moral, lipsă de vizibilitate și control asupra utilizatorilor

Solutie completa Cisco Meraki

A fost necesară implementarea unei soluții complete Cisco Meraki care să aibă în componență: echipamente de securitate de tip MX și acces Point-uri seria MR42. Principalele avantaje pe care soluția le-a adus clientului Mambu au fost următoarele:
– soluție unificată pentru toate sediile;
– management simplu în consola cloud Cisco Meraki;
– adăugarea de noi echipamente Acces Point fără a fi necesară prezența unui reprezentant IT on-site, prin conectarea echipamentului în mod automat la rețeaua internă și la sursă de curent;
– implementarea tuturor setarilor de securitate și a accesului utilizatorilor de la distanță din consola de management;
– reguli de prioritizare a traficului important la nivel de aplicație Layer 7;

Toate aceste beneficii au dus la eficientizarea soluției de comunicare și securitate a clientului ajutând astfel susținerea dezvoltării business-ului acestuia.