Security Zone

De ce mediul industrial are nevoie de o tehnologie operațională (OT) sigură?

Pe măsură ce mediile industriale cresc conectivitatea cu aplicațiile externe, interne și rețelele IT corporate, activele tehnologiei operațioanle critice sunt expuse. Silozurile IT/OT împiedică implementarea unei strategii de securitate cibernetică capabilă să atenueze amenințările în timp real. Rezultatele pot fi devastatoare cu potențialul de a perturba infrastructura critică, resursele și serviciile care deservesc comunitățile. Raportul Fortinet privind starea tehnologiei operaționale și securitatea cibernetică din 2023 a constatat că trei sferturi dintre organizațiile OT au raportat cel puțin o intruziune în ultimul an și aproape o treime dintre respondenți au raportat că au fost victimele unui atac ransomware.

Securizarea OT cu Fortinet Security Fabric

Fortinet Security Fabric asigură protecția ecosistemelor IT/OT convergente. De asemenea, oferă caracteristici și produse centrate pe OT pentru a extinde capabilitățile Security-Fabric la rețelele OT din fabrici, producții sau locații îndepărtate Pentru a atenua riscurile de securitate în întreaga organizație, Fortinet a îmbunătățit continuu gama de produse și servicii de securitate OT. Aceste inovații variază de la produse de vârf până la instrumente și servicii NOC și SOC pentru a asigura performanța și funcționarea în rețea și securitate cibernetică eficientă.

Provocări de securitate ale OT

Cele mai multe medii OT rulează sisteme și protocoale vechi care sunt sensibile la întreruperi și nu dispun de securitate eficientă. Mediile industriale construite cândva pentru a funcționa în rețele izolate sunt acum conectate la internet, expunându-le la toate amenințările care afectează rețelele IT. În plus, multe organizații OT se bazează pe OEM și furnizorii de servicii pentru a opera și menține rețele IT/OT convergente de la distanță. Acest lucru adaugă risc atât prin extinderea suprafeței de atac, cât și prin introducerea potențialului de acces al ”actorilor răi”.

Lipsa securității eficiente

Majoritatea sistemelor de control industrial nu au o securitate eficientă și sunt sensibile la schimbare

Convergența rețelei IT-OT

Tehnologiile DX care conduc la convergența rețelei IT-OT deschid ușa către noi amenințări

Extinderea suprafeței de atac

Suprafata de atac asupra sistemelor ciber-fizice (automobile autonome, dispozitive medicale de monitorizare, sisteme de control industrial, roboti etc.) se extinde pe masura ce gradul de izolare al acestor sisteme scade

Acces nesigur de la distanță

Încrederea proprietarilor de active în producatorii de utilaje și furnizorii de servicii, expune sistemele critice la riscuri suplimentare

Soluția? Firewall-uri hibride mesh. Descoperă soluțiile FortiGate

Mediile IT hibride prezintă provocări unice pentru echipele IT. Combinația de echipamente de la sediile corporate, mediile cloud și munca remote care accesează resursele companiei adaugă complexitate gestionării zilnice, sporind în același timp mixul organizațional general. Natura interconectată dintre cloud, centre de date și diferite filiale a dus la crearea unui trafic est-vest mai mare decât modelul tradițional nord-sud.

Ce să căutați la un firewall hibrid mesh

 • Management centralizat și unificat
 • Echipamente bazate pe ASIC
 • Cloud Native Firewall
 • Firewall virtual
 • Firewall-as-a-Service (FWaaS)
 • Un singur sistem de operare

Plus – valoarea firewall-urilor hibride mesh

 • Creșterea eficienței operaționale IT
 • Operațiuni simplificate de securitate cibernetică
 • Risc organizațional redus
 • Reducerea decalajului de competențe în domeniul securității cibernetice
 • Protecție rezistentă împotriva amenințărilor cibernetice cunoscute și necunoscute
 • Automatizare și coordonare prin AI/ML
 • Costul total de proprietate mai mic

Descoperă oferta noastră pentru dispozitivele tip firewall-ul FortiGate de la Fortinet

4 motive să alegi soluțiile Fortinet pentru protejarea tehnologiilor operaționale (OT) din infrastructura critică

 1. Fortinet a fost numit lider de piață în 2023 IT/OT de către Network Protection Platforms Navigator™
 2. Cu o experiență de peste 10 ani, Fortinet protejează mediile OT în sectoare critice de infrastructură, cum ar fi energia, apărarea, producția, industria alimentară și transportul.
 3. Fortinet monitorizează peste 70 de protocoale OT și peste 500 de tipuri de vulnerabilități cunoscute în mediile OT.
 4. Expertiza industrială a Fortinet oferă suport validat pentru nevoile unice de securitate cibernetică ale industriilor precum petrol și gaze, transport, energie și utilități și producție. Acest aspect se extinde la parteneriate strategice cu furnizorii de automatizare industrială. Profesioniștii noștri dedicați OT dețin împreună peste 100 de ani de experiență directă OT.

Solicită suportul unui specialist