NORSIT

3 atacuri cibernetice care vor afecta companiile în anul 2023

Securitatea cibernetică în organizație este neceseară pentru protejarea infrastructurii critice împotriva atacurilor informatice. Odată cu apariția primelor semne de instabilitate digitală provocate de atacatorii cibernetici, cu intenția accesării unor informații esențiale pentru funcționarea companiei, persoanele responsabile de protecția datelor trebuie să depună un efort pentru a răspunde cu succes împotriva amenințărilor.

Pasivitatea pe care o au companiile cu privire la securitatea datelor se observă și în statisticile făcute de organizații care se ocupă cu studii de piață în domeniul ciberneticii. Datele publicate de acestea ne arată că în fiecare an nivelul complexității și numărul de atacuri cibernetice crește cu 27,4%.

Pentru a face față provocărilor, managerii și directorii de IT trebuie să înțeleagă complexitatea tipurilor de atacuri cibernetice și să găsească strategii de apărare împotriva acestor anomalii digitale.

Tipurile de atacuri cibernetice care vor afecta afacerile în 2023

1. Ransomware

Atacurile de tip ransomware nu reprezintă o noutate pentru lumea securității cibernetice. Expansiunea și frecvența acestor amenințări digitale au făcut multe companii să sporească gradul de securitate asupra informațiilor de valoare care stau la baza unor decizii importante la nivel de organizație.

Frecvența atacurilor ransomware este evidentă și în studiile realizate de către companiile care cercetează piața breșelor de securitate în fiecare an. Anul 2022 a fost plin de astfel de amenințări cibernetice iar la nivel global, 71% dintre organizații au raportat că au fost victime al acestor atacuri malware.

Prin intermediul atacurilor ransomware, un grup de atacatori cibernetici își utilizează resursele pentru a obține o sumă de bani de la companii pentru a nu face publice, șterge, reține accesul la date și infrastructuri IT esențiale.

Pentru a reduce șansa infestării cu acest malware malițios, companiile trebuie implemeneze soluții de securitate cibernetică specifice acestui tip de atac.

2. Atacul DDoS

Prescurtarea DDoS provine de la termenul Distributed Denial of Service și reprezintă un atac cibernetic care blochează rețeaua datorită apariției unui flux imens de trafic către un server, pentru a suprasolicita și îngreuna infrastructura informatică. Aceste atacuri sunt realizate de către persoane rău intenționate prin intermediul unei rețele de calculatoare numită Botnet. Principalul obiectivul al acestui tip de atac este șantajarea în scopul obținerii unei sume de bani semnificative. Atacurile DDoS, în trimestrul al 3-lea din 2022, au avut o creștere de 67% la nivel global în comparație cu anul 2021.

3. Atacuri APT

Atacurile de tip APT reprezintă o amenințare persistentă avansată care are rolul de a exploata pe termen lung un sistem informatic. Persoanele implicate în asemenea atacuri cibernetice creează o breșă de securitate pentru a putea compromite serverul organizației și monitoriza activitatea utilizatorilor de pe rețea, cu scopul accesării datelor care sunt transmise între aceștia.

Complexitatea acestor atacuri cibernetice este dată de către îmbinarea unor tehnici complexe de limbaje de programare precum SQL și XSS.

Monitorizarea intensivă prin intermediul GravityZone Business Security Premium este necesară pentru prevenirea apariției acestui tip de atac în perimetrul sistemului informatic.

Concluzie

Datorită complexității și frecvenței atacurilor digitale, companiile trebuie să fie pregătite pentru a preveni orice amenințare cibernetică.  Pentru a scăpa de costurile și provocările pe care le aduc amenințările cibernetice, organizațiile trebuie să implementeze o soluție de securitate cibernetică care să ofere mai multe niveluri de protecție asupra infrastructurii informatice.

Soluția GravityZone Business Security Premium:

Datorită complexității și frecvenței atacurilor digitale, companiile trebuie să fie pregătite pentru a preveni orice amenințare cibernetică.  Pentru a scăpa de costurile și provocările pe care le aduc amenințările cibernetice, organizațiile trebuie să implementeze o soluție de securitate cibernetică care să ofere mai multe niveluri de protecție asupra infrastructurii informatice.

Data Room Fire & Safety

GravityZone Business Security Premium vă ajută să vă protejați eficient compania împotriva atacurilor cibernetice. Soluția integrează la nivel de endpoint 30 de niveluri tehnologice de securitate bazate pe Machine Learning care sunt gestionate într-o singură platformă.

Soluția vă permite să aveți performanțe de prevenție ridicate și crește vizibilitatea asupra întregii infrastructuri informatice în momentul instabilității organizației în momentul atacurilor cibernetice.

Diferențiatorii soluției:

  • Soluție cunoscută și apreciată la nivel global
  • Access la informații și rapoarte asupra atacurilor cibernetice
  • Servicii conexe de securitate cibernetică: Administrarea soluției, consultanță tehnică în securitate cibernetică și implementarea soluției