Security Zone

Încă o problemă pentru site-urile fără certificat SSL. E momentul să achiziționați certificate SSL pentru protecția site-ului și afacerii dumneavoastră

avertizare-lipsa-certificat-ssl-https-securitate-google-chrome.png

Încrederea este fundamentul internetului și fiecare website ar trebui să ofere vizitatorilor acest lucru. Pentru a le câștiga încrederea, aveți nevoie de securitate implementată de la un capăt la altul pentru a vă proteja fiecare pagină web și utilizatorii care le vizitează. Nu doar paginile de conectare și coșul de cumpărături (așa cum întâlnim la majoritatea website-urilor). Internetul a suferit o schimbare totală în ultimii 10 ani, cauzată în principal de protocolul HTTPS. A fost momentul în care a devenit foarte evident că se transmit și se pierd multe date sensibile în întreaga lume. Totodată, amenințările cibernetice asupra aplicațiilor și website-urilor au crescut rapid. Un certificat SSL este solutia potrivita.

O nouă avertizare vine în Google Chrome versiunea 68, începând cu luna iulie 2018

lipsa-certificat-ssl-https-securitate-google-chrome

Modul de afișare în versiunea Google Chrome 68 pentru paginile fără certificat SSL

Google Chrome și Mozilla Firefox avertizează deja utilizatorii atunci când sunt accesate pagini web în care se pot introduce date de conectare sau ale cărții de credit fără a utiliza un certificat SSL. Însă, începând din iulie 2018, Google Chrome va fi primul browser care va arăta utilizatorilor mesajul Not Secure. Acest avertisment va apărea pe orice pagină de pe site-ul dumneavoastră care nu este securizată cu un certificat SSL.

O întrebare la care toți deținătorii de site-uri sau aplicații web ar trebui să se gândească este: Câți utilizatori folosesc astăzi Chrome și Mozilla?. Dacă doriți să vedeți cât de mult din traficul site-ului dumneavoastră va fi afectat de această modificare, trebuie doar să vă conectați la Google Analytics și să examinați procentajul de persoane care utilizează Chrome și Mozilla. Răspunsul la această întrebare o găsiți în următoarea statistică:

Câți utilizatori folosesc astăzi Chrome și Mozilla?

Câți utilizatori folosesc astăzi Chrome și Mozilla?

Pe toate paginile HTTP, Chrome 68 va afișa un mesaj de avertizare Not Secure în partea stângă a adresei URL din bara de adrese. Aceasta va fi o schimbare majoră pentru website-urile și paginile care utilizează încă HTTP. Vor primi acum avertismente clare și vizibile, făcându-i pe utilizatori conștienți de lipsa de securitate a protocolului HTTP. Pentru a evita acest lucru, va trebui să achiziționați un certificat SSL pentru site-ul dumneavoastră și să implementați HTTPS, în mod ideal, în fiecare pagină.

avertizare-lipsa-certificat-ssl-https-securitate-google-chrome.png

Avertizare lipsa certificat ssl

3 sfaturi pentru a implementa corect un certificat SSL pe website

  1. Asigurați-vă că toate serviciile terță parte pe care vă bazați, sunt disponibile prin HTTPS pentru a evita problemele legate de conținutul „mixt”.
  2. Achiziționați certificate SSL suplimentare dacă diferite părți ale site-ului dumneavoastră rulează pe diferite servere sau domenii. Asigurând astfel un nivel de securitate complet.
  3. Redirecționați toate paginile site-ului dumneavoastră de la HTTP la HTTPS și actualizați instrumentele Google Webmaster utilizate. Când treceți la HTTPS, există implicații SEO, Google și alte motoare de căutare interpretând acest lucru ca pe o mișcare a website-ului, asemănătoare cu mutarea pe site cu un nou nume de domeniu.
servicii-terte-certificat-ssl-https

Servicii terte

Un simplu film de prezentare vă arată beneficiile principale ale utilizării certificatelor SSL:

Dacă nu stiți încă în ce mod puteți instala certificatul SSL achiziționat, echipa noastră tehnică v-a pregătit o serie de resurse ce provin de la Autoritățile de Certificare (CA) și care vă pot ajuta: certificate SSL Comodo, certificate SSL Symantec-DigiCert, certificate SSL GeoTrust, certificate SSL RapidSSL, certificate SSL Thawte.

Totodată. vă oferim suport în alegera corectă a certificatului SSL. Lucru ce este extrem de important în instalarea acestuia. Astfel, veți beneficia de servicii complete ce vor garanta succesul achiziției dumneavoastră. Acționați acum achiziționând certificatul SSL potrivit companiei dumneavoastră. Beneficiați de promoțiile noastre cu reduceri de până la 70%.

Articole similare