Recent, unul dintre cele mai mari centre medicale din California, a decis să treacă de la o infrastructură wireless bazată pe tehnologiile din generația trecută la o infrastructură wireless din noua generație 802.11ac Wave 2, mult mai capabilă să suporte numărul din ce în ce mai mare de conexiuni și volumul din ce în ce mai mare de trafic de date, investind într-o ramură tehnologică care nu părea la prima vedere atât de importantă pentru a i se face un upgrade.
Totuși, de ce s-ar face upgrade dacă există deja o conexiune wireless stabilă? Răspunsul celor din Statele Unite a fost pe cât de surprinzător, pe atât de corect: fiindcă noua tehnologie permite mai multă mobilitate și servicii mai bune oferite clienților datorită creșterii vitezei și a eficienței transmisiei de date. Răspunsul lor este și mai relevant pentru companiile care încă se gândesc să economisească prin achiziționarea de echipamente wireless din vechea generație.
Îmbunătățirile protocolului wireless 802.11ac
Au trecut trei ani de când s-au lansat produsele bazate pe protocolul wireless 802.11ac, însă multe companii încă nu realizează beneficiile ce pot fi obținute de pe urma lor. Față de vechiul protocol wireless 802.11n, 802.11ac prezintă cel puțin 6 îmbunătățiri:
- Canale de frecvență capabile să transmită mai mult. Cu 802.11ac Wave 2 se pot atinge viteze de până la 2.5 Gbps față de numai 300 Mbps pentru vechea generație.
- Capacitatea de agregare este mult sporită datorită vitezelor mai mari. Astfel, de la un maximum de 40 de clienți conectați simultan la un Access Point 802.11n, cu 802.11ac se poate ajunge și la 100 de clienți conectați simultan, iar cu 802.11ac Wave 2 chiar la 200 de clienți conectați simultan la un singur Access Point.
- Mai multe transmisii spațiale datorită capacității de a transmite din mai multe antene, diferite ca frecvență operațională.
- MU-MIMO (Multi-User MIMO) permite unui dispozitiv 802.11ac să transmită date în mod simultan la mai mulți clienți wireless.
- Distanța dintre Access Point-urile 802.11ac nu va trebui micșorată într-o infrastructură multi-AP, proporțiile fiind aceleași cu cele de la 802.11n.
- Viteza de transfer la 802.11ac Wave 2 este de cel puțin 9 ori mai mare față de 802.11n.
Diferența dintre 802.11ac Wave 1 și 802.11ac Wave 2:
802.11ac Wave 1:
- Bandă de 80 Mhz pentru un maximum de 1.3 Gbps și 3 canale distincte (20, 40 și 80 Mhz)
- 3 transmisii spațiale simultane
802.11ac Wave 2:
- Bandă de 160 Mhz pentru un maximum de 2.5 Gbps și două canale distincte (80, 160 Mhz)
- MU-MIMO pentru zonele cu o densitate mare de clienți conectați wireless
- Suport pentru viitoarele produse electrocasnice, medicale și nu numai, care utilizează tehnologia IoT (Internet of Things)
- 4 transmisii spațiale simultane
Recomandarea noastră este upgrade-ul la Wave 2 deoarece reprezintă o investiție pentru viitor, în urma căreia veți beneficia de o rată de recuperare a investiției foarte bună datorită clienților mulțumiți de nivelul serviciilor dumneavoastră. Digitalizarea ajută mult companiile să își automatizeze procesele, să fie mai eficiente și să producă mai mult. Totodată, serviciile se îmbunătățesc din ce în ce mai mult în ceea ce privește calitatea și eficiența lor. Tehnologiile Wi-Fi din noua generație sunt o componentă centrală în procesul de digitalizare, îndeplinind cu brio cerințele din ce în ce mai mari de mobilitate.
Așadar, indiferent de domeniul de activitate al companiei dumneavoastră, un upgrade pe componenta wireless vă va aduce nenumărate beneficii: productivitate, confort, funcționare fără întreruperi sau acoperire crescută. Dacă aveți nevoie de consultanță în alegerea produselor potrivite companiei dumneavoastră, contactați-ne la [email protected]. Pentru cele mai noi produse și oferte în materie de tehnologii wireless, accesați magazinul nostru online: https://www.qmart.ro/wireless.