Rețele de comunicații

Cisco Business Edition – soluție de telefonie VoIP pentru companii

cisco-business-edition

Una dintre principalele probleme pe care o companie trebuie să le rezolve este comunicarea între departamente și, în același timp, cu exteriorul acesteia. Comunicarea se face prin mai multe metode: e-mail, telefonic sau comunicare directă. Acest articol vine în ajutorul celor care sunt pe cale să facă o decizie referitoare la achiziționarea unui sistem nou de telefonie: analog sau digital (VoIP) și de ce este mai avantajos un sistem de tip VoIP în detrimentul unui sistem analogic.

Compararea telefoanelor analogice cu sistemele de telefonie Voice Over Internet Protocol (VoIP) este ca și cum ați compara un smartphone cu primele generații de telefoane mobile dezvoltate de Motorola. Un telefon analogic îl puteți conecta și sunteți gata imediat să îl utilizați, dar VoIP este puțin mai complex decât acesta. Telefoanele analogice sunt ceea ce mai aveți la domiciliu, dacă aveți în continuare un telefon acasă. Ele sunt fiabile, ușor de utilizat și familiare, dar aici se încheie lista de avantaje ale acestora.


Ce este telefonie VoIP?

telefonie-voip

Telefonie VoIP

VoIP este procesul prin care două sau mai multe persoane pot comunica prin voce cu ajutorul legăturii de date de tip IP sau prin rețele în care este folosit acest protocol. Pe scurt, este metoda prin care „poți să vorbești prin internet”.

Sistemele de comunicații VoIP oferă un serviciu sigur și de calitate, gestionând apelurile prin rețele private. VoIP oferă, de asemenea, mai multe caracteristici decât un telefon analogic tradițional. Acestea sunt: mesageria vocală, ID-ul apelantului, faxul prin Internet, recepționerii virtuali, redirecționarea avansată a apelurilor, software-ul integrat pentru office și transmiterea mesageriei vocale către un e-mail personal sau un telefon mobil. Tehnologia VoIP oferă acces la conferințe web și video.


Dezavantajele tehnologiei analogice

 • Linii separate de cupru pentru comunicarea între telefoane pe lângă cele de date pentru calculatoare sau AP-uri
 • Au funcții limitate care de mult timp nu mai sunt suficiente pentru cerințele actuale (hold, mute, redial)
 • Deși costurile de inițiale ale unei soluții analogice de telefonie este mai mic, viitoarele configurări, îmbunătățiri și mentenanță nu mai sunt la fel de accesibile

Avantajele unui sistem de telefonie VoIP

 • Sistemele de telefonie VoIP funcționează cu ajutorul internetului. Sistemul trimite și primește semnale vocale care sunt împachetate ca date.
 • Caracteristicile dintr-un sistem de telefonie VoIP sunt aproape nelimitate. În plus, față de caracteristicile standard de apelare, veți avea acces la IVR/Auto Attendant, Înregistrare apel, Time of Day Routing, mesagerie vocală trimisă pe e-mail și multe alte opțiuni.
 • Când vine vorba de flexibilitate, sistemele de telefonie VoIP sunt un adevărat câștigător. Deoarece rulează complet pe Internet, dumneavoastră și angajații dumneavoastră puteți răspunde la apeluri de oriunde. Acest lucru revoluționează modul în care întreprinderile funcționează în întreaga lume deoarece permite angajaților dumneavoastră să lucreze de la distanță.

Quartz Matrix vine în ajutorul dumneavoastră și vă propune următoarea soluție: Cisco Business Edition 4000.

cisco-business-edition-4000

Cisco Business Edition 4000

Cisco Business Edition 4000 (BE4000) este un sistem de comunicații ușor de utilizat, cu gestionare în cloud, bazat pe tehnologia VoIP. Este ideal pentru întreprinderi mici și mijlocii și oferă până la 200 de telefoane.


Beneficiile soluției Cisco Business Edition 4000

 • Reducerea cheltuielilor de administrare IT cu ajutorul vizualizărilor personalizabile pentru parteneri, administratori IT și utilizatori finali. Portalul de administrare pentru BE4000 este găzduit în cloud, oferind acces ușor la setările și informațiile de care aveți nevoie pentru a implementa rapid un nou sistem și pentru a face schimbări zilnice. Meniurile intuitive facilitează adăugarea de noi utilizatori, telefoane și activarea funcțiilor de apelare. Meniurile de self-service ale utilizatorilor finali permit acestora să personalizeze terminalul cu numere pentru apelare rapidă.
 • Nu pierdeți niciodată un apel important. Cu Cisco BE4000, vă bucurați de comunicări de înaltă calitate și sigure cu clienții, furnizorii, partenerii sau colegii dumneavoastră. Caracteristici esențiale, cum ar fi transfer automat, apel în așteptare, așteptare și transfer, distribuire apel către un grup, apel către un număr unic și multe altele pentru ca apelurile să ajungă întotdeauna la destinatarul potrivit.
cisco-business-edition-4000-comunicatii-voip

Comunicatii Voip

 • Reducerea costurilor de comunicare cu ajutorul telefoniei Cisco VoIP. Reduceți taxele de apelare pe distanțe mari și internaționale cu ajutorul tehnologiei VoIP. Reduceți riscul de întreruperi și, totodată, costurile de întreținere.
 • Flexibilitate și alegere. BE4000 suportă o gamă largă de dispozitive Cisco IP Phone din seriile 7800 și 8800. Alegeți dintr-o gamă de modele care se potrivesc cerințelor și mediilor de lucru diferite ale utilizatorilor.
 • Planificare mai simplă a investițiilor. Abonamentele de licențe preplătite de 1, 3 și 5 ani înseamnă că vă puteți planifica investițiile pentru a se potrivi cu ciclurile dumneavoastră de buget. La sfârșitul termenului, pur și simplu reînnoiți sau migrați telefoanele la un serviciu cloud complet, cum ar fi Cisco Spark.
cisco-business-edition-solutions

Modul de funcționare al soluției Cisco Business Edition 4000


De ce sa alegeti o telefonie VoIP?

În timp ce telefonia analogică poate funcționa pentru afacerea dumneavoastră, este de luat în calcul faptul că un sistem de comunicații VoIP vine la pachet și cu beneficii suplimentare. Acestea sunt: securitate, productivitate îmbunătățită, utilizare a infrastructurii de date deja existente și caracteristici precum ID-ul apelatului, redirecționarea mesageriei vocale, conferințe video și multe altele.

Aflați care sunt produsele și serviciile potrivite nevoilor companiei dumneavoastră care să vă asigure o comunicare eficientă și sigură. Ne puteți scrie direct la adresa de e-mail [email protected].

 

Articole similare