Security Zone

Bitdefender GravityZone Ultra Security – Prevenție. Detecție. Investigație. Răspuns. Evoluție

Actualizare importantă pentru consola Bitdefender Gravity Zone Ultra: Bitdefender a anunțat recent lansarea noii versiunii de GravityZone Ultra. Noua versiune beneficiază de securitate stratificată pentru stațiile de lucru și de funcția EDR (Endpoint Detection and Response). Datele înregistrate pe stațiile de lucru sunt analizate, iar detecția și remedierea este realizată în mod automat.

Întrucât funcția EDR (Endpoint Detection and Response) s-a dovedit a fi ultima linie de apărare împotriva atacurilor avansate și sofisticate, în ultima perioadă Bitdefender depune eforturi pentru consolidarea modulului EDR al soluției GravityZone Ultra. Prin urmare, actualizarea consolei cloud Bitdefender Control Center de pe 25 septembrie a introdus în GravityZone capabilități EDR importante, performanță îmbunătățită și funcții noi:

 • Root Cause Analysis. Investigațiile cu privire la atac asigură vizibilitate asupra acțiunilor anterioare și pe parcursul întregului ciclu de viață al unui atac (înainte, în timpul și după) și creează o imagine completă asupra obiectivului atacatorului.
 • Capacitate îmbunătățită de triere a incidentelor. Vizibilitate asupra tuturor activităților periculoase/suspecte la nivelul întregii infrastructuri.
 • Investigare avansată a incidentelor. Investigarea incidentelor oferă detalii despre activitățile suspecte.
 • Acțiuni suplimentare de răspuns la incidente. Acțiuni integrate de răspuns rapid la incidente pentru limitarea consecințelor și oprirea atacului, precum și pentru îmbunătățirea posturii de securitate.
 • Căutare în datele curente și istorice pentru depistarea amenințărilor. Căutarea proactivă a anumitor indicatori de compromitere (IOC) și artefacte permite analiștilor de securitate să descopere atacurile încă din fazele incipiente.
 • Suport macOS. După lansarea acestei versiuni, GravityZone Ultra va suporta, de asemenea, sistemele macOS din organizația clientului.

Pentru această actualizare, nu este necesară nicio acțiune din partea utilizatorului.

Versiunea inițială

Când vine vorba de protecția unui calculator, utilizatorul este elementul cheie. Mereu apare un malware care circulă nedetectat o perioadă, chiar dacă avem o soluție de antivirus bună, timp în care poate provoca daune. Starea de securitate totală a unui calculator este un concept ideal spre care se poate tinde prin utilizarea a trei procese: prevenire, detecţie și răspuns. Soluția Bitdefender GravityZone Ultra Security le include pe toate acestea și chiar ceva în plus fiind in topul solutiilor de securitate cibernetica.


PACHETUL GRAVITYZONE ULTRA SECURITY CU GRAVITYZONE XDR

Ușor de folosit, cu protecție integrată și platforma EDR, Bitdefender GravityZone Ultra Security protejează cu precizie companiile împotriva amenințărilor cibernetice sofisticate. Oferă prevenire, detecție, răspuns automat, vizibilitate clară pentru activități suspecte și capacități de rezoluție cu un singur click. Endpoint Detection and Response (EDR) reprezintă o tehnologie emergentă. Termenul definește o categorie de instrumente și soluții care se concentrează pe detecția, investigarea și atenuarea activităților și problemelor suspecte pentru utilizator. Funcția EDR este ușor de folosit și are înaltă fidelitate. Endpoint Detection and Response face parte din platforma Bitdefender completă și integrată de protecție pentru stațiile de lucru.

GravityZone XDR (Extreme Data and Response) excelează acolo unde produsele Endpoint Detection and Response pure sunt prea complexe și intruzive, prevenind, detectând și răspunzând la atacurile cibernetice care reușesc să treacă de soluțiile antimalware tradiționale. O singură soluție reduce suprafața de atac prin funcții de consolidare și control, oprind programele malware înainte de execuție.

solutii-edr-business

De ce sunt necesare soluții EDR pentru detecție și răspuns imediat

Companiile trebuie să se pregătească pentru gestionarea eficientă a incidentelor de securitate prin:

 • Detectarea incidentelor de securitate
 • Investigarea incidentului pentru scopul și impactul acestuia
 • Limitarea daunelor, răspunzând și recuperând din incident
 • Consolidarea printr-o poziție de securitate îmbunatățită reacția la viitoarele atacuri

FUNCȚIE EDR ATÂT DE UȘOR DE UTILIZAT ÎNCÂT CHIAR O POȚI FOLOSI

Cu vizibilitate clară asupra indicatorilor de compromis (IOC) și flux de lucru neîntrerupt prin investigarea amenințărilor și răspuns la incident, GravityZone Ultra Security reduce cerințele de resurse și abilități pentru echipele care se ocupă de securitate cibernetica.

 • Vizibilitate în timp real asupra stației de lucru
 • Vizibilitate asupra activităților suspecte (informații avansate despre acestea)
 • Investigare cu un singur click
 • Vizualizare alertă, sortare și analiză incident
 • Urmărire atacuri live și mișcări laterale
 • Răspuns rapid
 • Reducerea timpului de stagnare prin decizie rapidă, izolare și remediere

PLATFORMĂ DE SECURITATE CIBERNETICA COMPLETĂ PENTRU STAȚIILE DE LUCRU ÎNTR-UN SINGUR AGENT ȘI O SINGURĂ CONSOLĂ

Bitdefender GravityZone Ultra Security moștenește toate funcțiile de consolidare și de control ale prevenției de generație următoare incluse și în pachetul Bitdefender GravityZone Elite Endpoint Security HD:

 • Reducerea la minimum a expunerii prin soluții puternice de prevenire
 • Învățarea automată și detecția pe bază comportamentală stopează amenințările necunoscute în faza de pre-execuție și în momentul execuției
 • Detectarea și blocarea prin remediere automată a programelor malware pe bază de script, fără fișier, ascunse și personalizate
 • Protecția memoriei pentru prevenirea exploiturilor
 • Reduceți suprafața de atac prin activarea modalităților de control al securității IT
 • Firewall, controlul dispozitivului, filtrarea conținutului web, controlul aplicațiilor, gestionarea patch-urilor și multe altele, integrate, personalizate
solutie-securitate-business-bitdefender

solutie-securitate-business-bitdefender


RĂSPUNS INTELIGENT ÎNSEAMNĂ PREVENȚIE SUPERIOARĂ IN SOLUTIILE DE SECURITATE CIBERNETICA

Deoarece GravityZone Ultra Security este o soluție integrată de prevenție-detecție-răspuns, aceasta îți permite să reacționezi rapid și să resetezi stațiile de lucru la o configurație „mai bună decât cea anterioară”. Valorificând informațiile cu privire la amenințări colectate de pe stațiile de lucru în timpul investigațiilor, dintr-o singură interfață puteți modifica imediat politicile de securitate cibernetica și puteți remedia vulnerabilitățile.


CONCLUZII BITDEFENDER GRAVITYZONE ULTRA SECURITY

 • Bitdefender GravityZone Ultra Security este o protecție integrată, de generație următoare, cu o platformă Endpoint Detection and Response ușor de folosit, care protejează cu exactitate împotriva celor mai periculoase amenințări cibernetice.
 • Oferă instrumente de prevenire, detectare automată, investigație și răspuns, permițând clienților cu resurse și abilități tehnice limitate să-și protejeze activele digitale și să răspundă acestor amenințări cibernetice.
 • Spre deosebire de alte soluții, GravityZone Ultra Security este construit de la bază ca o soluție unificată, cu mecanisme de prevenire, detectare și răspuns încorporate într-un singur agent, gestionat de o singură consolă.
 • Dincolo de prevenirea amenințărilor cibernetice, GravityZone Ultra Security limitează brusc numărul de incidente care necesită analiză, permițând GravityZone să exceleze acolo unde majoritatea produselor Endpoint Detection and Response sunt prea complexe și intruzive.
bitdefender-gravityzone-ultra-security-beneficii

Beneficiile soluției de securitate cibernetică Bitdefender GravityZone Ultra Security

 

Articole similare