Educatie Digitala

Divizia de educație digitală NEXTCLASS lansează un nou site

Divizia de educație digitală NEXTCLASS lansează un nou site

NEXTCLASS: Educație digitală performantă în școlile din România

Digitalizarea învățământului reprezintă mai mult decât punerea la dispoziție a unor echipamente performante. E necesară implementarea unor soluții integrate, personalizate. Soluțiile trebuie să răspundă provocărilor momentului ce țin de: accesul la Internet, securitate cibernetică, formarea cadrelor didactice pentru utilizarea 100% a softurilor educaționale și crearea de lecții interactive, care să asigure o comunicare facilă între profesori și elevi.

nextclass - logo

NextClass.ro – Clasa viitorului

NextClass-Team-Magdalena

 

 

„Credem în creșterea calității și eficienței învățării în școlile din România prin tehnologii digitale dedicate. De peste 27 de ani ne implicăm în realizarea și implementarea de soluții integrate pentru un învățământ performant. Acum toate aceste instrumente, tehnologii și resurse valoroase se găsesc cu ușurință accesând site-ul https://nextclass.ro – Clasa viitorului, a declarat Magdalena OLARU, Manager Divizia educațională Quartz Matrix

 

 

 

 

Tehnologii și echipamente premium pentru educație digitală

În clasa viitorului,  profesorii și elevii folosesc intuitiv și în detaliu toate funcționalitățile echipamentelor și tehnologiei de top, pentru procese de predare-învățare-evaluare atractive și eficiente. Quartz Matrix a dezvoltat două produse inovatoare proprii: platforma e-Learning ACCED, pilon extrem de important al educației la distanță și ProLang – Laboratorul digital pentru limbi străine, care permite deja în peste 500 de școli din România exersarea vorbirii și perfecționarea cu rapiditate a pronunției.

Acced E-learning

Acced E-learning

Laborator ProLang

Laborator ProLang

Parteneriate cu lideri mondiali în tehnologii digitale

Lecțiile interactive îi determină pe elevi să își dorească să participe activ la ore. Pentru a ține pasul cu o astfel de generație de copii și adolescenți, cadrele didactice trebuie să fie deschise la schimbare. Din această perspectivă, focusul nostru este în egală măsură pe tehnologiile performante pentru educație, dar și pe formarea profesorilor.

Promethean pentru educație digitală

Promethean pentru educație digitală

 

 

Am realizat parteneriate cu lideri mondiali precum Promethean pentru echipamente interactive (display-uri touchscreen și table inteligente) sau Epson, conectează grupurile care lucrează împreună în același spaţiu sau la distanţă, captează atenția, mobilizează profesorii și elevii.

 

 

Pe parte de conținut, Mozaik Education realizează software educațional necesar lecțiilor interactive. Astfel, putem pune la dispoziția profesorilor și elevilor peste 1000 de resurse digitale, în peste 30 de limbi (animații 3D, materiale video, foto și audio educaționale ori manuale interactive). Aceste resurse acoperă toate materiile din curricula de învățământ din România. Recunoaștem importanța interactivității lecțiilor din domeniile tehnice, tocmai de aceea am încheiat parteneriat cu Festo Didactic –  furnizorul mondial de echipamente și soluții pentru educație tehnică.

Partenerul nostru Cisco asigură accesul securizat la Internet în școli. Mai mult ca oricând, interacțiunile online trebuie să fie realizate în deplină siguranță cibernetică.

Centre județene de formare a profesorilor pentru educație digitală performantă

Susținem performanța din învățământ prin cursuri de formare în educația digitală, în parteneriat cu inspectoratele școlare județene. La Iași, proiectul are deja peste 5000 de profesori beneficiari, în doar câteva luni de implementare. Ne dorim să extindem partea de instruire a cadrelor didactice la nivel național. Astfel încât profesorii să fie pregătiți să folosească tehnologiile moderne la capacitate maximă.

Centrul de formare pentru educație digitală de la Iași

Centrul de formare pentru educație digitală de la Iași

Pe site-ul nextclass.ro mai puteți găsi resurse utile, precum ghiduri de utilizare și instalare ale produselor, documentații tehnice și manuale. Tot pe acest site găsiți informații relevante pe blog, despre învățământul digital performant.

Accesați www.nextclass.ro – Clasa viitorului – cel mai complex site dedicat soluțiilor integrate de digitalizare a educației, un proiect Quartz Matrix.  Regândiți educația pentru viitor.

Articole similare