Security Zone

Evaluarea de securitate cibernetică – Primul pas în protejarea rețelei IT

evaluare-securitate-cibernetica

Realitatea de astăzi este că lumea securității IT este un loc destul de înspăimântător. Pur și simplu, toate organizațiile de astăzi sunt atacate prin diferite metode cu scopul final de sustragere a informațiilor, utilizare a resurselor de procesare existente în infrastructuri pentru generarea de noi atacuri și, nu în ultimul rând, obținerea unor sume de bani. Din acest motiv, compania dumneavoastra ar trebui să beneficieze de o evaluare de securitate cibernetică.

Știați că 95% dintre companiile mari sunt vizate de trafic rău intenționat? Dar faptul că 100% dintre organizații au interacționat cu site-urile care găzduiesc programe malware?

Aceste cifre prezentate în raportul anual CISCO (securitate cibernetică) dezvăluie o realitate cruntă. Se pare că nu trece o săptămână în care să nu auzim despre un nou atac cibernetic asupra companiilor la știri, precum Multinaționalele lovite de ransomware-ul Petya sau GoldenEye, un nou ransomware, infectează companii şi instituţii din România.

Organizațiile sunt supuse unor amenințări dinamice permanent modificate de către hackeri sau organizații cu scopuri destabilizatoare. Acestea pot afecta orice infrastructură IT, indiferent de mărime sau domeniu. fishCompaniile mici și medii spun „Sunt doar un pește mic într-un iaz mare”. Acest lucru nu mai este valabil în ziua de astăzi și analiza celor de la Identity Theft Resource Center arată astfel:

  • Toate organizațiile, indiferent de mărime, sunt atacate.
  • 41% din atacuri sunt către companii cu mai puțin de 500 angajați.
  • 60% din companiile Small Business din UK au fost compromise în anul 2014.

Viteza și frecvența atacurilor sunt din ce în ce mai accelerate. Poate dura luni sau ani ca victimele să descopere că au fost atacate, ceea ce ar putea fi prea târziu pentru multe companii. Conform Fortinet, în Statele Unite ale Americii, în perioada octombrie 2016 – februarie 2017, situația organizațiilor cercetate dezvăluie o realitate cruntă:

  • 81.000 de tentative de atacuri asupra companiilor
  • 1 din 6 companii au în interiorul rețelei un malware de tip botnet
Toate companiile, indiferent de domeniul de afaceri, pot fi victime ale atacatorilor:
Sursa: fortinet.com

Sursa: fortinet.com

Companiile mici și medii, precum și cele cu sedii distribuite, sunt văzute ca ținte ușoare, pe care hackerii le pot utiliza pentru a avea acces la clienți mai mari. Rețeaua dumneavoastră va fi cu siguranță supusă unor atacuri cibernetice. Întrebarea nu este dacă va fi atacată, întrebarea este când.

Ce puteți face pentru a nu deveni o victimă?

Primul pas pe care orice companie (indiferent de mărime sau domeniu de activitate) trebuie să îl facă este o evaluare de securitate cibernetică a infrastructurii. Aceasta se realizează fără a afecta rețeaua dumneavoastră și va identifica vulnerabilitățile, amenințările cibernetice existente, cât și cele care pot să apară în perioada de analiză a infrastructurii.

În urma evaluării de securitate cibernetică, vă oferim o serie de rapoarte ce vor ajuta la identificarea clară a amenințărilor prezente în infrastructură. Ulterior, se vor implementa soluții de ultimă generație pentru protejarea împotriva incidentelor cibernetice.

Știți ce se întâmplă în acest moment în infrastructura companiei dumneavoastră?

Cel mai important aspect este securitatea rețelei IT. Totuși, vizibilitatea în timp real asupra utilizatorilor și aplicațiilor folosite în cadrul companiei vor ajuta la implementarea unor măsuri în timp real. Toate aceste aspecte vor permite o analiză privind încărcarea, performanța rețelei și lățimea de bandă utilizată în timpul orelor de vârf. Productivitatea angajaților din companii este un aspect foarte important, deoarece comportamentul acestora în mediul online poate fi principala cale de acces a hackerilor în infrastructura dumneavoastră.

Care sunt beneficiile evaluării de securitate cibernetică?

  • Principalul beneficiu al acestui serviciu este identificarea problemelor de securitate din cadrul rețelei IT. De asemenea, va fi prezentat un raport detaliat cu propuneri de îmbunătățire și eliminare a riscurilor evidențiate.
  • Creșterea productivității angajaților este un alt aspect care poate fi îmbunătățit imediat prin măsuri concrete care se pot implementa în infrastructura rețelei.
  • Îmbunătățirea performanței rețelei companiei este foarte importantă. Traficul inutil sau elementele consumatoare de resurse pot fi eliminate sau diminuate. Astfel, serviciile critice sau de business devin prioritare în orice rețea a oricărei companii.

Articole similare