Security Zone

Quartz Matrix oferă gratuit soluții de securitate Bitdefender și servicii IT pentru spitalele din România

Bitdefender solutii de securitate gratuit

Soluțiile de securitate Bitdefender sunt menite să ajute angajații din sănătate. În contextul în care numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul coronavirus a crescut de aproape cinci ori pe durata pandemiei.

Producatorul de solutii de securitate informatica Bitdefender a anuntat ca va oferi gratis solutii de securitate destinate mediului de business tuturor institutiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19. In plus, Quartz Matrix sprijina institutiile sanitare din Romania in lupta impotriva coronavirusului. Quartz Matrix ofera gratuit servicii de deployment, configurare, suport tehnic și administrare IT.

Acces gratuit la întreg portofoliul de produse Bitdefender și servicii IT Quartz Matrix 

Instituțiile medicale de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice și oftalmologice până la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicită acces gratuit la întreg portofoliul de produse Bitdefender și servicii IT Quartz Matrix completând următorul formular: https://norsit.ro/solutii-securitate-it-gratuite-spitale-romania/. Pentru organizațiile cu peste 1.000 de angajați, punem la dispoziție și un serviciu de administrare a securității IT, astfel încât unitățile  poată beneficia de protecție 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros.

Datele Bitdefender arata ca numarul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% in martie fata de luna precedenta. Acest număr este de așteptat să urce de până la cinci ori până la finalul lunii martie comparativ cu februarie. Cele mai multe raportări de atacuri informatice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Turcia, Franța, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, România și Thailanda.Asta după ce campaniile de malware au țintit cu precădere țările cu cele mai multe cazuri depistate de infecții cu coronavirus.

Atacurile informatice la adresa spitalelor pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienților internați sunt blocate. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetetate rânduri dispozitive medicale cu ransomware. Iar mai apoi au solicitat recompensă pentru redarea accesului la date, printre ținte fiind și spitale din România.

Accesul la solutiile de securitate Enterprise Bitdefender va fi oferit in prima faza pana la finalul lunii iunie, dar poate fi extins la o perioada de pana la 12 luni.

Romania, in top zece mondial al atacurilor informatice legate de COVID-19. Numarul de atacuri a crescut de cinci ori intr-o luna.

Numărul de atacuri informatice care exploatează subiectul pandemiei coronavirus a urcat de cinci ori în martie față de februarie, de la 1.448 la peste 8.000. România ocupă locul al nouălea în lume în topul raportărilor. Unitățile medicale vizate cel mai frecvent sunt spitalele, clinicile, farmaciile și distribuitorii de echipamente medicale. În principal sunt vizate unitățile medicale care dețin informații despre proceduri medicale sau terapii pentru tratarea infecției cu COVID-19.

De regulă, mesajele sunt trimise în numele unor instituții precum Organizația Mondială a Sănătății, NATO, UNICEF. Circa o treime dintre atacurile pe tema COVID-19 țintesc autorități publice și instituții sanitare.

De ce sunt spitalele mai vulnerabile?

Industria sănătății este printre cele mai vulnerabile la atacuri informatice. În jur de două treimi dintre unități au fost afectate de o amenințare informatică la un moment dat. Furnizorii de servicii medicale sunt o pradă ușoară pentru infractorii informatici. Ei exploatează lacune atât în sistemele informatice, cât și erori umane. Multe din echipamentele electronice folosite în spitale nu pot fi protejate cu soluții tradiționale de securitate,. Doctorii, asistenții și infirmierii nu sunt instruiți adecvat să depisteze un potențial atac informatic. Deseori, departamentul IT este și el slab pregătit să oprească un atac în curs.

In cazul unui atac de tip ransomware, atacatorii cripteaza date precum istoricul medical al pacientilor si blocheaza apoi interventii chirurgicale sau tratamente. Astfel punand multe vieti in pericol. Așa cum s-a întâmplat și în România, conducerea unui spital poate fi forțată să plătească recompensă pentru deblocarea datelor, dacă de asta depinde evoluția unui pacient. În plus, datele bolnavilor se pot vinde cu până la 400 de dolari pe internetul ascuns. Iar cumpărătorii folosesc informațiile din fișe în campanii de fraudă.

Specialiștii noștri recomandă instruirea personalului medical și auxiliar cu privire la amenințările informatice ale momentului și folosirea unei soluții de securitate performanțe pentru protejarea infrastructurii împotriva atacurilor cibernetice.

 

Beneficiați gratuit de soluțiile Bitdefender

Beneficiați gratuit de soluțiile Bitdefender

Articole similare