Security Zone

Securitate sporita si timp de administrare minim prin utilizarea GravityZone

bitdefender

Premiu AV Test 2014Incepand cu data de 21 mai 2015, Bitdefender a lansat pe piata din Romania noul GravityZone, o solutie de securitate complet imbunatatita fata de varianta anterioara. Noua solutie GravityZone isi pastreaza agilitatea dovedita de testele efectuate in aprilie, de Login VSI, pe versiunea precedenta. In urma evaluarii, GravityZone s-a dovedit a fi cea mai rapida solutie din industrie, precum si produsul cu cel mai mic impact asupra sistemului – sub 50% din impactul solutiilor competitoare. De asemenea, noul GravityZone are la baza tehnologiile de top Bitdefender, ce se afla in fruntea industriei in materie de protectie, detectie si usurinta in utilizare, cu numeroase premii acordate de AV-TEST, AV-Comparatives, PC Mag si altii.

„GravityZone este deja in pozitia de lider al industriei de securitate IT, asa cum o dovedesc testele recente. Am continuat dezvoltarea cu noul GravityZone si suntem nerabdatori sa vedem impactul pe care il va avea asupra industriei de securitate si mai ales asupra securitatii in companiile de peste tot din lume”, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender. (Sursa: Bitdefender)

Odata cu aceasta lansare, vechile produse si-au schimbat atat denumirea, cat si aspectul, din acest motiv vechiul Bitdefender Small Office Security poate fi regasit sub numele de Bitdefender Bussiness Security, iar GravityZone se transforma in GravityZone Enterprise Security. Pentru prima solutie raman in continuare optiunile de cloud-console (consola de administrare pe site-ul Bitdefender) sau varianta on-premise pentru firmele care doresc sa isi instaleze consola de administrare pe un server propriu.

GravityZone Enterprise ramane si dupa aceasta modificare o solutie pentru firmele mari, care isi doresc un pachet complet ce include atat securitatea endpoint-urilor clasice (PC-uri, telefoane mobile), cat si a infrastructurii de servere fizice si virtuale. O noutate pentru produsul GravityZone Enterprise o constituie adaugarea protectiei antispam pentru servere Microsoft Exchange. Acest produs vine cu functiile de antimalware, antivirus, anti-phishing si antispam in timp real pe baza tehnologiei Bitdefender Global Protective Network, acceptand toate protocoalele de transfer e-mail folosite de Exchange Server.

Totusi, cel mai important lucru dupa aceasta lansare il reprezinta faptul ca cei de la Bitdefender au pastrat modul de administrare centralizata, acea consola prin care munca oricarui administrator de retea devine mult mai simpla datorita faptului ca toate dispozitivele pot fi controlate dintr-un singur loc: Gravity Zone.

Centrul de control al Gravity Zone

Din momentul in care sunt primite datele de login pentru contul Bitdefender, lucrurile devin foarte simple. Astfel, administratorul este intampinat cu o fereastra prin care sunt prezentate functiile din consola si modul de lucru cu aceasta.

4

Nu este nevoie sa cititi tot ce scrie in aceasta fereastra, deoarece cei de la Bitdefender au reusit sa imbunatateasca consola atat de bine incat, in doar cateva minute, orice persoana cu minime cunostine tehnice poate trece la instalarea Bitdefender pe dispozitivele dorite. Astfel, este de ajuns crearea unui kit de instalare (in functie de sistemul de operare: Windows, Mac etc.) si se poate trece „la treaba”. Instalarea agentului se face rapid. La un click distanta.

Odata instalat agentul pe dispozitivele dorite, toata activitatea de administrare se muta in consola de administrare. De aici se pot crea politici pentru categorii de utilizatori si se pot bloca sau accepta site-uri folosind functia de Content Control.

Un lucru important in gestionarea retelei il reprezinta faptul ca intotdeauna se poate vedea numarul de dispozitive pe care s-a instalat si numarul de licente achizitionate, astfel ca in orice moment se are o evidenta stricta a infrastructurii si se pot lua decizii din timp in momentul in care se doreste o extindere a acesteia.

De asemenea, se pot crea rapoarte cu privire la activitatea antispam, firewall, site-uri blocate, top 10 endpoint-uri infectate si asa mai departe. In afara acestora, exista un panou de control in care sunt afisate grafice cu privire la numarul de calculatoare infectate, cazurile care au fost rezolvate, status update agent pe fiecare dispozitiv etc.

Cea mai mare imbuntatire adusa de GravityZone o reprezinta reducerea considerabila a consumului de resurse utilizate. Intotdeauna a existat motivatia, pe buna dreptate, de a „nu instala Bitdefender deoarece consuma prea multe resurse”. Astfel, cei de la Bitdefender au reusit sa schimbe complet modul de scanare, astfel ca, acum, Bitdefender poate fi instalat fara probleme si pe sisteme mai vechi, sisteme care folosesc inca Windows XP.

In concluzie, intr-o lume in care totul se muta in cloud, cei de la Bitdefender s-au conformat si au reusit sa creeze un produs pe masura si care pe viitor promite.

Related Posts