Iaas

IaaS versus Hardware

IaaS versus Hardware

Infrastructure as a Service (IaaS, Infrastructura ca serviciu) ce reprezinta versus solutiile Hardware. Care este cea mai buna optiune pentru compania ta?!

Cloud computing-ul reprezinta modalitatea prin care tehnologia actuala si cea viitoare sunt disponibile tuturor pentru a veni in intampinarea necesitatilor IT&C la costuri reduse. Pe langa acest principal atu, ofera si posibilitatea ca utilizatorii sa acceseze cele mai recente solutii de software si infrastructura, facilitand inovarea afacerii tale. Infrastructure as a Service (IaaS) reprezinta unul dintre cele trei servicii fundamentale din Cloud Computing, alaturi de Platform as a Service (PaaS) si Software as a Service (SaaS). Conform celor de la IDC, serviciile de Cloud Computing si in special Infrastructure as a Service (IaaS) vor creste cu 31% pana in anul 2018. Odata cu aceasta crestere de servicii pe piata, un chestionar realizat de Gartner in 2015 releva faptul ca 83% dintre CIO considera ca serviciile IaaS sunt o buna optiune pentru compania lor si 10% au deja servicii IaaS ca principala optiune. IaaS este definit de Gartner ca „o oferta standardizata, super automatizata, unde resursele de calcul, imbinate cu stocarea si facilitatile de networking sunt detinute de un furnizor de servicii si oferite clientilor la cerere. Resursele sunt scalabile si flexibile in timp real. Interfetele self-service sunt accesibile direct la client, iar interfetele UI si API sunt disponibile pe Web”.

Ce reprezinta Infrastructure as a Service (IaaS, Infrastructura ca serviciu)?

IaaS (Infrastructure as a Service) reprezinta nivelul primar al serviciilor de tip cloud, prin care utilizatorul acceseaza o serie de resurse hardware virtualizate (servere, spatiu de stocare, elemente de retea, backup si alte componente ale infrastructurii IT), cu ajutorul carora isi intretine singur sistemul de operare si aplicatiile instalate. Este un serviciu creionat dupa nevoia ta, adaptabil, aflat in administrarea specialistilor nostri de servicii cloud care iti ofera acces rapid la resurse IT flexibile la costuri mici, fara investitii initiale, in baza unui abonament lunar.

Intrebarea care apare frecvent in alegerea unei solutii potrivite pentru afacerea ta este: Infrastructure as a Service (IaaS, Infrastructura ca serviciu) sau solutii Hardware traditionale?

hardware

A inchiria sau a cumpara?

Haideti sa luam un exemplu simplu. Sa presupunem ca vrei sa pornesti o afacere – iti deschizi un restaurant care sa livreze si pizza la domiciliu. Pentru a face fata concurentei, ai nevoie de o reteta buna de pizza, efectuarea de livrari rapide la orice ora, un site bine pus la punct care sa ofere posibilitatea de a comanda online, oferte promotionale pentru clientii fideli, sistem CRM (Customer Relationship Management), aplicatie pentru dispozitive mobile atat pentru clienti, cat si pentru agentii de livrari si asa mai departe.

Ce variante ai la dispozitie pentru a porni afacerea?

Un mic tabel de nevoi pentru afacere:

Nevoia Cost achizitie Inchiriere Decizia
Facilitati (utilaje de bucatarie, cuptoare etc.) 120.000 € 3.600 € Inchiriere
Echipamente si licente IT 25.000 € 200 € Inchiriere
3 masini pentru livrari 18.0000 € 1.500 € Inchiriere
Spatiul pentru afacere 27.000 € 300 € Inchiriere
……… ……. ……. Inchiriere

Pizza as a Service

Tinand cont de aceasta mica analiza si de faptul ca esti la inceput de drum, posibilitatea de a plati lunar este cea mai buna solutie. Intotdeauna vor exista si argumente pro si contra, dar cel mai bine este sa pui in balanta posibilitatea de transforma cheltuielile de capital in cheltuieli operationale (Capex in Opex). Tot ce ai nevoie pentru a porni o afacere o poti face apeland la serviciile IaaS.

Care sunt principalele beneficii ale serviciilor IaaS?

  1. Beneficiezi de tehnologii IT de ultima generatie la un pret mic, pe care il platesti lunar. Nu vei fi nevoit sa achizitionezi echipamente noi la preturi foarte mari. Costul investitiei este foarte mic. Echipamentele sunt intretinute de catre specialistii nostri, astfel incat tu sa te bucuri de servicii de cea mai inalta calitate.
  1. Scalabilitatea resurselor creionate dupa nevoia ta. Daca ai nevoie de mai multe resurse, acestea pot fi aprovizionate usor si rapid. Astfel, vei beneficia de o putere de calcul adaptata nevoilor tale fara sa mai fii nevoit sa cheltui sume mari de bani pentru achizitia de noi echipamente IT.
  1. Platesti cat folosesti. Daca pornesti un nou business, nu mai trebuie sa investesti in hardware. IaaS este solutia perfecta pentru start-up. Vrei sa testezi pentru o perioada scurta de timp aplicatia dezvoltata de tine, IaaS la cerere este solutia perfecta.
  1. Ai securitate ridicata, garantia serviciilor utilizate si disponibilitatea de care ai nevoie. Alegeti o infrastructura gazduita unde securitatea datelor este realizata cu echipamente specifice Enterprise dedicate. Un alt aspect foarte important: ai garantia ca resursele alocate sunt doar pentru tine si nu sunt partajate cu altcineva, iar disponibilitatea serviciilor este asigurata de o platforma complet redundanta, cu o disponibilitate de 99%.
  1. Servicii aditionale pregatite pentru tine. Ai nevoie de servicii aditionale, acum este mult mai simplu sa beneficiezi de ele. Printre aceste servicii sunt: back-up in cloud, servicii de securitate e-mail si antispam etc.
  1. Infrastructura dedicata si securitate sporita. Data Center-ul in care sunt gazduite echipamentele componente ale serviciilor IaaS beneficiaza de tehnologii de ultima generatie cum ar fi: sisteme de racire dedicate data centerelor in redundanta N+1, sistem avansat de electroalimentare ce contine UPS-uri in configuratie 2N+1 si grup generator capabil sa sustina puterea electrica necesara in cazul unei avarii, sisteme de securitate electronica, control acces cu dubla tehnologie, sistem de supraveghere IP dedicat, sistem dedicat de stingere cu gaz inert ce nu afecteaza functionarea echipamentelor.
IaaS

Sursa foto: Tom’s IT Pro

Evolutia serviciilor de pe piata IT&C a crescut enorm in ultimii ani, ai la indemana posibilitati tehnologice care cu ceva timp in urma pareau de neatins (foarte scumpe). Acum ai posibilitatea sa creionezi viitorul afacerii tale cu investitie mica, totul vine in sprijinul tau: oricand poti adauga noi facilitati si servicii, care te vor ajuta la dezvoltarea business-ului tau (afacerea ta cu pizza se poate transforma usor intr-una mai complexa, poti adauga in meniu: paste, burgeri, salate etc. si asa ai acum un business adevarat de catering).

Serviciile IaaS deschid acum noi orizonturi de business pentru tine: iti permit acum sa testezi noi solutii software fara a achizitona sau detine tehnica de calcul scumpa, de a deveni furnizor de servicii software, de a asigura mobilitatea angajatilor companiei tale cu aplicatii mobile oferite de pe platforme software gazduite pe cele mai avantajoase servicii IaaS.

Profita acum de ofertele promotionale Norsit la serviciile IaaS!

Viziteaza-ne pe site-ul Norsit sau trimite un e-mail la [email protected] cu subiectul „VREAU IaaS” si testeaza gratuit 30 zile serviciile noastre. Beneficiaza acum de ofertele promotionale.

Ai nevoie de mai multe informatii referitoare la serviciile Norsit sau iti doresti mai mult?! Apeleaza cu incredere la specialistii nostri care te vor indruma sa gasesti cea mai buna solutie dedicata business-ului tau.

Related Posts