Security Zone

Barracuda Spam & Firewall si cele 38.000 de atacuri cibernetice – istorisire din august 2015

atacuri cibernetice

Sistemele de securitate din Romania au fost tinta unui bombardament informatic. In perioada 10.08.2015 – 13.08.2015, specialistii SRI au blocat aproape 40.000 de tentative de virusare.

“Potrivit Serviciului Roman de Informatii, hackerii au incercat sa viruseze baze de date ale institutiilor guvernamentale si ale unor institutii private din Romania. Hackerii au trimis foarte multe mesaje de tip e-mail in care anuntau statul roman sau pe administratorii privati de faptul ca incearca sa patrunda in sistemele de securitate si au cerut chiar si recompense. Deocamdata nu se stie exact daca au cerut bani sau favoruri. SRI nu a dezvaluit inca locul de unde provin aceste atacuri.

Expertii in securitate spun ca cei mai puternici virusi au ca tari de provenienta Rusia, China sau Siria. Insa, odata dezvaluite metodele de atac, aproape oricine din intreaga lume poate multiplica atacurile. Astfel ca sursa este greu de definit, mai ales ca acesti atacatori stiu foarte bine sa se ascunda. Totodata, intr-o zi obisnuita, numarul atacurilor informatice nu depaseste 2.000. Asta in timp ce in 10-13 august au fost aproape 40.000 de atacuri.

In intervalul 12-13 august anul curent, au fost inregistrate aproximativ 38.000 de astfel de alerte, care au fost materializate in urma receptionarii unor mesaje e-mail cu atasamente malitioase de tip ransomeware, ceea ce inseamna criptare de date si solicitare de recompensa. Vorbim atat despre institutii private, cat si de institutii guvernamentale, a declarat Sorin Sava, ofiter de presa al SRI.”

In urma unui astfel de atac se poate observa cat de expusa poate fi o companie mica sau medie care nu are implementata o solutie de Antispam/Firewall si cat de rapid se poate schimba o zi obisnuita intr-una cu “multe batai de cap”.

Una dintre tinte a reprezentat-o si compania noastra, insa cu ajutorul solutiei Barracuda Spam & Firewall atacul a fost insesizabil de catre clientii companiei noastre si, implicit, de catre angajatii acestora. Din graficul de mai jos se poate observa ca in decursul unei zile au fost primite si blocate chiar si 8.000 de mail-uri de tip spam fata de o zi normala in care sunt primite in jur de 100 de mail-uri de tip spam. Astfel, in data de 13 august, din totalul de 9.563 de mail-uri primite doar 942 au fost valide, restul fiind blocate de Barracuda deoarece au fost mesaje de tip spam sau contineau un virus.

Grafic e-mailuri primite in august 2015

Astfel, intr-o lume in care procentul de e-mail-uri de tip spam din numarul total de mail-uri este intre 85% si 90%, solutia Barracuda Spam & Firewall devine o necesitate pentru orice companie care doreste sa isi protejeze datele. Astfel, prin functiile sale, serviciul de securitate al e-mailurilor in cloud reuseste cu brio sa proceseze fara probleme milioane de mail-uri in fiecare zi, fara a afecta performantele serverelor care le protejeaza si tot odata clientii care beneficiaza de servicii de tip mail.

Functii Barracuda Spam & Firewall

 • Content Control
 • Analiza reputatiei IP-ului
 • Autentificarea expeditorului
 • Verificarea destinatarului
 • Scanare impotriva virusilor
 • Politici (reguli referitoare la utilizatori)
 • Verificarea amprentei digitale pentru eliminarea spam-ului
 • Analiza antetului
 • Analiza imaginilor
 • Analiza bayesiana
 • Evaluare bazata pe norme
arhitectura barracuda spam firewall

Arhitectura solutiei Barracuda Spam & Firewall

Spre deosebire de solutiile software, Barracuda Spam & Virus Firewall reduce incarcarea serverului de e-mail prin blocarea mesajelor de tip spam si virus. In plus, toate tipurile de Barracuda Spam & Virus Firewall includ tehnici de filtrare spre exterior (Outbound Filtering and Data Leak Prevention) esentiale, ce includ scanarea fisierelor atasate, filtrarea virusilor, content control si criptarea. Aceste functionalitati ajuta companiile sa se asigure ca toate e-mailurile trimise sunt admisibile si nu contin virusi.

Certificari Barracuda Spam & Firewall:

Certificare Barracuda Spam & Firewall Certificare Barracuda Spam & Firewall

Viziteaza-ne pe site-ul Norsit sau trimite un e-mail la [email protected] cu subiectul „VREAU Barracuda” si testeaza gratuit 30 zile serviciile noastre.

Surse:

Evenimentul Zilei

Comisarul

Related Posts