NORSIT

Stocare date – totul este mai simplu cu platforma Dell EMC Unity XT

Dell EMC Unity XT

Componente esențiale ale vieții de zi cu zi în societatea modernă, bazele de date sunt indispensabile în orice domeniu. Cantitatea de informații devine mai mare de la an la an, atingând dimensiuni uriașe. O confirmă statisticile International Data Corporation (IDC), potrivit cărora până în 2025, datele la nivel mondial vor crește cu 61% până la 175 de zettabytes (ZB), egal împărțite între Cloud și Data Centers.

”Dacă cineva ar putea stoca 175 ZB pe discuri BluRay, ar putea acoperi distanța de la Pământ la Lună de 23 de ori”, a explicat David Reinsel, senior vicepresident al IDC. „Chiar dacă puteți descărca 175 ZB pe cel mai mare hard disk de astăzi, ar fi nevoie de 12,5 miliarde de unități.”

Specialiștii au calculat că este nevoie de aproximativ trei milioane de ani pentru descărcarea tuturor informațiilor existente pe internet.

Bazele de date sunt esențiale și pentru dezvoltarea și funcționarea eficientă a unei organizații. Informațiile sunt considerate, de altfel, cel mai important activ al unei companii. Din acest motiv, găsirea unei soluții de stocare a volumului în creștere de date constituie o provocare pentru specialiștii în IT. Aceștia trebuie să țină cont și de eficientizarea costurilor.

Multe companii optează pentru centralizarea și securizarea informațiilor în propriile Data Centere. Acestea trebuie modernizate cu infrastructuri proiectate să simplifice procesele. Totodata trebuie să optimizeze fluxurile de lucru şi să securizeze datele.

Se face astfel un pas important spre transformarea digitală a firmelor. Schimbare necesară pentru ca acestea să devină mai competitive și pentru a-și conserva și proteja informațiile esențiale.

Transformare digitală fără compromisuri, cu Dell EMC Unity XT pentru stocare date

Folosirea de aplicații și soluții noi, dar și creșterea cantității de date determină firmele să caute un sistem inteligent de stocare. Un sistem care să fie ușor de utilizat și de încredere. În acest sens, o soluție o reprezintă sistemul midrange de stocare a datelor Dell EMC Unity XT. Oferă putere, eficiență și rapiditate, dar și reducerea costurilor și a spațiului.

Sistemul oferit de liderul veniturilor obţinute din sisteme externe de stocare date de nivel enterprise este până la de două ori mai rapid decât predecesorul său şi cu 67% mai rapid decât cel mai apropiat competitor. Dell EMC Unity XT este optimizat pentru eficienţă mai mare a datelor. Cu un raport de reducţie date de până la 5:1 şi o eficienţă de sistem de 85%.

Construită pentru un univers multi-cloud, platforma poate rula în medii de cloud public, deplasând în mod fluid date către cloud. Este disponibil ca serviciu prin intermediul noilor servicii Dell EMC Cloud Storage. Platforma Dell EMC Unity XT oferă toată puterea de procesare necesară pentru rularea de aplicaţii virtuale exigente, procesarea de fişiere şi blocarea reducţiei de date inline şi pentru furnizarea de servicii de date operaţionale – simultan.

Cu o arhitectură modernă, pregătită pentru NVMe (Non-Volatile Memory Express), sistemul este oferit în toate modelele Flash și Hybrid și se adresează  profesioniștilor IT care au resurse reduse, indiferent că fac parte din companii mari sau mici.

Ce recomandă produsele Dell EMC Unity XT

Cu un design modern, amprentă compactă la sol și caracteristici de întreprindere la preț accesibil, dispozitivele de stocare a datelor Dell EMC Unity XT stabilesc un nou standard pentru data storage.

  • Dell EMC Unity XT All-Flash Unified Flash Storage

Această platformă de stocare unificată all-flash este construită pentru a oferi viteză, eficiență și suport multi-cloud. Poate fi instalată și configurată în 25 de minute și permite reducerea costurilor și simplificarea operațiunilor.

  • Dell EMC Unity XT Hybrid Unified Storage

Create pentru multi-cloud, platformele de stocare hibrid flash unificate permit amestecul optim de performanță și eficiență a costurilor. Cu o capacitate brută de până la 16 PB, sunt NVMe-ready și oferă reducere de date inline pentru toate grupurile flash.

  • Dell EMC UnityVSA

Produsul oferă conectivitate NAS și iSCSI și permite până la 50 TB de stocare unificată complet funcțională. Compatibil cu sistemele și caracteristicile Dell EMC Unity XT, aduce în mediul VMware ESXi caracteristicile avansate de stocare și gestionare a datelor. Foloseste capacități de stocare bazată pe server, partajată sau cloud.

  • Servicii de date cloud: Dell EMC Unity Cloud Edition

Permite implementarea Dell EMC Unity ca un dispozitiv de stocare virtuală direct într-un cloud AWS. Software-ul Dell EMC Unity Cloud Edition rulează pe hardware standard industrial și VMware ESXi și are un cost de achiziție redus.

 

Produsele din familia Dell EMC Unity XT vin cu comenzi simplificate. Ceea ce permite chiar și unui IT-ist care nu este expert în stocare să poată configura și gestiona un astfel de sistem. Experții Dell oferă asistență pentru învățare și depanare.

Utilizatorii care doresc să-și reîmprospăteze infrastructura Dell EMC existentă pot utiliza capacitățile intuitive de migrare ale platformei Dell EMC Unity XT. Aceasta aduce software all-inclusive, noi caracteristici diferențiate, gestionare activată pe internet și un design modern. Interfața este simplă și a fost proiectată pentru a imita fluxul practic din viața de zi cu zi a unui administrator. Organizează funcții de aprovizionare și management în categorii și secțiuni ușor de găsit.

Dell EMC Unity XT asigură economii de spațiu prin utilizarea compresiei datelor. Odată activat, acest proces este controlat de sistemul de stocare. În plus, datele sunt protejate împotriva furtului, a accidentelor ori a distrugerilor de orice fel.

Produsele Dell EMC Unity XT pentru stocare date sunt oferite de Quartz Matrix

Gold Partner Dell Technologies, compania Quartz Matrix distribuie produsele Dell EMC Unity XT. Aceste produse îi ajută pe clienți să-şi maximizeze investiţia şi să avanseze în transformarea digitală a companiilor.

Quartz Matrix este o firmă românească de tehnologie și inginerie, prezentă de 26 de ani pe piața B2B. Specialiștii companiei vin cu soluții eficiente, performante și inovatoare la provocările și cerințele din domenii precum IT, cloud, electric, electronic, educațional, al securității la incendiu, al dezvoltării software sau al mentenanței.

Din aceste motive, parteneriatele încheiate de Quartz Matrix sunt de lungă durată și se bazează pe încredere și respectarea contractelor încheiate.

Articole similare