Cloud, Servicii IT&C

Soluțiile de infrastructură hiperconvergentă – the new black în industria IT. Beneficiile soluției VxRail de la Dell EMC

Infrastructură hiperconvergentă

Industria IT cunoaște, de câțiva ani, o creștere constantă a vânzărilor de soluții de infrastructură hiperconvergentă (HCI). Potrivit International Data Corporation (IDC), doar în cel de-al treilea trimestru al anului 2019, veniturile din vânzările acestor sisteme au depășit 2 miliarde de dolari. Ceea ce înseamnă 53,7% din totalul pieței sistemelor convergente, cu o creștere anuală de aproape 20 de procente.

Soluțiile HCI își dovedesc utilitatea în contextul creșterii volumului de date care trebuie procesate și stocate. Își dovedesc utilitatea si in privinta reducerii numărului de echipamente care sunt gestionate într-un Data Center.

Avantajele soluțiilor de infrastructură hiperconvergentă

În mod tradițional, sistemele de calcul dintr-un Data Center sunt eterogen. Fiind formate din tehnologii achiziționate de la diferiți vendori și gestionate separat de diverși experți IT. Implementarea și administrarea acestor soluții sunt procese complexe, care durează zile sau chiar săptămâni. În plus, această segregare a infrastructurii face tot mai dificilă implementarea de tehnici noi.

În schimb, sistemele de infrastructură hiperconvergentă permit gestionarea integrată a tehnologiilor folosite în centrele de date. Fapt care duce la simplificarea infrastructurii și la reducerea costurilor de operare.

Soluțiile HCI fac posibilă introducerea rapidă în centrele de date a mediilor de tip cloud privat, bazate pe o infrastructură sigură, preconfigurată, scalabilă, ușor de implementat și administrat. Infrastructura hiperconvergență asigură automatizarea serviciilor IT. Iar prin distribuirea datelor și resurselor pe mai multe noduri, timpul de nefuncționare este substanțial redus față de sistemele clasice.

Sistemele HCI sunt astfel construite încât amprenta la sol este mult mai mică față de infrastructura tradițională, iar consumul de energie este redus la minimum.

Pe scurt, viitorul aparține sistemelor hiperconvergente care asigură viteză și rapiditate pentru companiile moderne, bazate pe mobilitate și digitalizare.

VxRail de la Dell EMC, sistemul HCI cu cea mai rapidă creștere

Pe piața sistemelor de infrastructură hiperconvergentă, cel mai mare furnizor este Dell Technologies. Cele mai recente statistici oferite de IDC Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker arată că în trimestrul al treilea din 2019 compania a înregistrat venituri de 708,4 milioane de dolari și a avut o cotă de 35,1%.

Dell Technologies oferă sistemul HCI cu cea mai rapidă creștere – VxRail. Acesta este singura soluție hiperconvergentă complet integrată, preconfigurată și pre-testată VMware (software-ul folosit de cele mai bine vândute sisteme HCI).

Cu o tehnologie de ultimă generație, VxRail le permite utilizatorilor să beneficieze de inovaţiile puse la dispoziţie de platformele Dell EMC PowerEdge şi VMware vSAN. Noul sistem transformă rețeaua HCI și simplifică adoptarea în cloud VMware. În acest fel, este posibilă o rentabilitate a investiției de până la 619% pe o perioadă de cinci ani.

Dell EMC VxRail

Dell EMC VxRail

Dispozitivele Dell EMC VxRail oferă o implementare a aplicaţiilor virtualizate cu 73 % mai rapidă decât infrastructurile tradiţionale. Totodata permit optimizări aduse implementării și administrării ciclului de viață. Se adaptează perfect la orice tip de utilizare HCI și dispun de milioane de opțiuni de configurare.

Avantajele sistemului de infrastructură hiperconvergentă Dell EMC VxRail

Dell EMC VxRail Hyperconverged Infrastructure permite modernizarea centrului de date al utilizatorului, accelerează calea spre cloud-ul hibrid și activarea aplicațiilor cloud native. Performantul sistem HCI consolidează calculul, stocarea și virtualizarea prin managementul automat al ciclului de viață end-to-end.

Actualizările sunt automatizate, ceea ce permite simplicarea operațiunilor și reducerea riscurilor. Sistemul de infrastructură hiperconvergentă VxRail optimizează operațiunile de infrastructură prin folosirea unor informații clare, precise, prin analize predictive și stadii inteligente de actualizare în mai multe clustere cu VxRail ACE. În plus, oferă un singur punct de suport pentru toate software-urile și pentru hardware.

Folosirea sistemului de infrastructură hiperconvergentă VxRail de la Dell EMC permite o creștere cu 56% a vitezei de furnizare a serviciilor IT și cu 60% a eficienței echipelor IT.

VxRail oferă o experiență la cheie care permite utilizatorilor să inoveze continuu.

Quartz Matrix oferă sistemul de infrastructură hiperconvergentă VxRail

Soluția de hipeconvergență VxRail este oferită de Quartz Matrix – Gold Partner Dell Technologies.

Mai multe detalii despre aceste sisteme HCI pot fi aflate în cadrul evenimentului „Data management made simple | Demo Hands-On” organizat de Quartz Matrix, alături de Dell Technologies, joi, 5 martie, în sala New York a hotelului Ramada din Iași. De la ora 14.00 va avea loc o întâlnire cu demo și discuții libere despre soluțiile IT dedicate dezvoltării managementului performant.

La eveniment vor fi prezenți Dan Bogdan – ISG Technology Consulting Manager at Dell EMC, Cristian Stan – Senior System Engineer at Dell EMC și Daniel Tănase – Information Technology Consultant at Dell EMC.

Participarea este gratuită și se face pe baza de înregistrare la link-ul: https://www.eventbrite.com/e/data-management-made-simple-demo-hands-on-dell-quartz-matrix-tickets-96630417179

Infrastructură hiperconvergentă

Infrastructură hiperconvergentă

Cu o experiență de 26 de ani pe piața tehnologiei și inovației din România, Quartz Matrix are acorduri de parteneriat cu mai multe companii de top din IT. Acest fapt asigură contactul cu tehnologiile de ultimă generație. De asemenea, și oferirea celor mai noi soluții în domeniul tehnologiei informațiilor, la prețuri competitive.

Quartz Matrix implementează încă de acum 10 ani proiecte și soluții inovative în domenii de tehnologie avansată și s-a remarcat ca pionieri în IoT (Internet of Things) și Industry 4.0 în România.

Compania investește permanent în cercetare-dezvoltare și vine cu soluții eficiente în domeniile IT, cloud, electric, electronic, educațional, al securității la incendiu, al dezvoltării software sau al mentenanței.

Articole similare