Backup

Păstrează-ți datele în siguranță folosind Acronis Backup

Acronis Backup Service info

De ce sunt datele importante intr-o companie?

Folosirea calculatorului in activitatile zilnice a devenit un lucru normal. Indiferent daca il folosim pentru a cauta o informatie pe internet sau pentru a ne usura munca de zi cu zi, calculatorul a devenit parte din viata noastra. Utilizarea sa zilnica in cadrul unei companii duce la stocarea unor cantitati foarte mari de date, in special date confidentiale si critice. In aceste date este inclusa toata munca angajatilor: contracte, informatii despre clienti sau parteneri, tranzactii financiare, e-mail-uri zilnice, baze de date etc. Odata cu stocarea unor volume din ce in ce mai mari de date apare si pericolul legat de pierderea acestora in urma defectiunii echipamentelor, infectarii cu virusi, corupere de date sau chiar stergere accidentala. Imaginati-va ca intr-o zi toate datele unui angajat sau ale companiei nu mai pot fi accesate. Acesta este unul dintre cele mai mari cosmaruri pentru orice administrator IT.

Backup date vs. Restore

Backup date sau restore?

Americanii au o vorba: “Time is Money”. Aceasta zicala se aplica cel mai bine in cazul unui dezastru in urma caruia date critice din companie se pierd. Astfel, se pune o problema foarte simpla, insa cu repercusiuni foarte mari din punct de vedere financiar in cadrul companiei: costurile pentru business in cazul unui angajat care nu poate sa isi faca munca pentru ca nu mai are informatiile necesare.

Ce este backup-ul?


Backup-ul de date reprezinta o copie a datelor care pot fi folosite in cazul in care nu mai pot fi accesate datele de pe calculator sau de pe serverul de fisiere din companie.

De ce este important backup-ul?


Dupa cum va spuneam la inceputul articolului, datele sunt critice. Toata munca noastra se afla pe un hard-disk sau pe un server de fisiere. Acestea sunt predispuse in fiecare zi riscurilor de a se corupe sau chiar de a se pierde definitiv. In urma unui astfel de eveniment, putem spune ca “am sters cu buretele” cel mai probabil toata munca noastra. Avand un sistem de backup foarte bine stabilit atat la nivel de utilizator, cat si la nivel de server, avem certitudinea ca, indiferent de ce se intampla cu datele folosite zi de zi, exista o copie a acestora intr-o alta locatie si putem avea acces oricand la aceste date.

Tipuri de backup


 • Backup manual. Se face pe un HDD extern sau pe un server FTP sau de fisiere de catre utilizator atunci cand acesta doreste.
 • Backup automat. Este facut cu ajutorul unei aplicatii (software) care poate fi configurata sa faca backup la o data sau ora prestabilita, fara a mai fi nevoie de interventia utilizatorului.
 • Backup complet (full). Copie la absolut toate fisierele.
 • Backup incremental. Se face backup doar la modificarile aparute de la ultimul backup. Este cel mai indicat pentru a reduce spatiul de stocare.
 • Backup diferential. Este o copie de siguranta cumulativa a tuturor modificarilor efectuate de la ultimul backup complet sau normal. De exemplu, pot fi observate diferentele de la ultima copie de rezerva integrala.

Acronis Backup


Indiferent de marimea companiei, Acronis Backup este o solutie completa, usor de administrat si competitiva din punct de vedere al costurilor.

De ce sa folosesti Acronis Backup

 • Acronis Backup ServiceManagement al backup-urilor si al restaurarilor direct din cloud
 • Posibilitate stocare in cloud Acronis (nu mai este nevoie de achizitionarea de echipamente pentru a stoca backup-urile)
 • Posibilitate bare-metal restore – se poate realiza o copie identica a sistemului. Astfel, in cazul unei defectiuni a HDD-ului, se poate restaura intreg sistemul de operare cu toate fisierele pe un HDD nou.
 • Posibilitate protejare aplicatii business – Acronis Backup Service ofera protectie la nivel de aplicatii: Microsoft Exchange, SQL Server sau Active Directory
 • Destinatii multiple – pot fi realizate backup-uri atat local, cat si pe medii externe sau in cloud-ul Acronis
 • Backup incremental sau diferential – in functie de necesitatile din cadrul companiei, pot fi realizate atat backup-uri incrementale, cat si diferentiale
 • Securizare date – transferul de date este protejat prin criptare AES 256
 • Restaurare universala – posibilitate restaurare fisiere, configurari, aplicatii sau un intreg sistem pe acelasi hardware sau chiar pe hardware diferit
Backup in cloud si backup local

Backup in cloud si backup local

Astfel, odata cu lansarea produsului Acronis Backup, datele tale sunt in siguranta, oferind in acelasi timp si avantajul backup-ului in cloud. Pe langa acestea, consola centralizata reduce foarte mult timpul pierdut cu administrarea backup-urilor, reducand si costurile in cadrul companiei.


Contacteaza-ne

Pentru a afla mai multe detalii despre solutia de backup Acronis, va incurajam sa luati legatura cu un specialist Quartz Matrix la adresa [email protected].

Related Posts