Backup, Servicii IT&C

Data management – eficiență, siguranță și costuri reduse pentru gestionarea datelor cu sistemele Dell EMC

Data management

În lumea economică modernă, datele sunt o resursă extrem de valoroasă pentru orice organizație, indiferent de tipul ori dimensiunea acesteia. Date fiind importanța informațiilor și volumul în creștere explozivă, companiile au nevoie de soluții eficiente de gestionare a datelor. Acestea implică o gamă largă de sarcini, practici și proceduri. Data management se referă la colectarea, stocarea şi folosirea datelor în mod sigur, eficient şi economic. Informațiile digitale trebuie păstrate și utilizate în conformitate cu reglementările în domeniu. Trebuie protejate împotriva pierderilor, distrugerilor sau furturilor.

Data management mai presupune proiectarea și implementarea arhitecturii care să asigure disponibilitate ridicată a datelor. Totodata și performanțe optime pentru sistemele IT. La acestea se adaugă arhivarea informațiilor inactive, pentru a fi păstrate pe termen lung.

Desigur, un obiectiv important îl reprezintă reducerea costurilor de utilizare și înmagazinare a datelor. Aceasta se poate face prin optimizarea instrumentelor și a stocării. Totuși, trebuie respectată o serie de reglementări care adaugă complexitate și costuri suplimentare sarcinii de gestiune a datelor.

O provocare o reprezintă faptul că sistemele de date inteligente trebuie să gestioneze nu doar informațiile stocate pe suporturi clasice, ci și pe cele din cloud-uri publice, private sau hibride. Astfel, administratorii IT și decidenții din cadrul unei firme au o reprezentare unitară a datelor din toate mediile.

Ținând cont de toate acestea, este evident că fiecare companie are nevoie de o strategie clară de gestionare a datelor. Printr-un data management eficient, organizațiile au capacitatea de a lua decizii importante pentru maximizarea afacerilor pe care le desfășoară.

 

Simplificarea managementului de date, cu ajutorul produselor pentru data management de la Dell EMC

Multe organizații folosesc un amestec confuz de soluții punctuale pentru gestionarea datelor. Astfel, un sistem pentru backup și recuperare este completat de altul, separat, pentru arhivare și de soluții suplimentare pentru recuperarea datelor, pentru analize ori pentru gestionarea datelor în cloud.

”Nu numai că această abordare a gestionării datelor este mai puțin eficientă și mai costisitoare, dar crește posibilitățile de pierdere a datelor și minimizează oportunitățile de a extrage valoare din datele de afaceri”, susțin specialiștii Dell EMC.

Din acest motiv, este nevoie de soluții potrivite pentru ca gestiunea datelor să se realizeze cu simplitate și eficiență, în mod unitar.

Pentru ca întreprinderile, indiferent de mărimea lor, să își atingă obiectivele de management al datelor, Dell EMC oferă mai multe soluții software și hardware. Soluții care permit simplificarea gestiunii de date, optimizarea sarcinilor de lucru și securizarea informațiilor.

Tehnologia Dell EMC de gestionare a datelor include:

  • Aparate de protecție a datelor și backup. Sunt dispozitive scalabile, fiabile și cu abilități cloud. Ușor de implementat și de utilizat, acestea ajută la depozitarea datelor în condiții de siguranță și la simplificarea gestionării datelor.
  • Software de protecție și backup pentru date – Dell EMC PowerProtect: permite setarea politicilor de protecție, realizarea unei copii de rezervă și relaționarea sarcinilor fizice și virtuale. Software-ul oferă raportare și monitorizare SaaS. Permite setarea politicilor de protecție, realizarea unei copii de rezervă și relaționarea sarcinilor fizice și virtuale.
  • Soluții de protecție și backup pentru date – Dell EMC oferă instrumente de gestionare a datelor care implică recuperarea cibernetică, protejarea mediilor virtualizate și gestionarea stocării de date în cloud.

Lider mondial în tehnologiile de protecție a datelor, Dell EMC transformă gestionarea datelor într-o activitate mai sigură, mai eficientă și mai puțin costisitoare.

 

Avantajele oferite de tehnologia pentru management date Dell EMC

Distribuite în România de către compania Quartz Matrix, soluțiile Dell EMC de gestionare a datelor sunt simplu de utilizat și oferă clienților o serie de avantaje. Pe lângă accelerarea vitezei de back-up și de recuperare, tehnologia avansată de deduplicare ajută la reducerea amprentei necesare pentru stocarea primară și secundară. Astfel sunt minimizate costul de stocare și lățimea de bandă.

Soluțiile Dell EMC permit gestionarea datelor în orice mix de medii locale și cloud. Astfel îi ajută pe utilizatori să recupereze și să controleze mai multe informații. Sunt garantate automatizare, performanță ridicată, deduplicare superioară, utilizare mai mică a lățimii de bandă, integrare cu VMware și acoperire completă pentru ecosistemele de aplicații mari.

Prin folosirea tehnologiei Dell EMC, organizațiile se pot adapta repede și eficient din punct de vedere al costurilor pentru a satisface nevoile de protecție a datelor.

 

Informații detaliate despre tehnologiile Dell EMC de gestionare a datelor pot fi obținute în cadrul evenimentului care va avea loc joi, 5 martie, de la ora 14.00, la hotelul Ramada, din Iași. Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierea se face la link-ul: https://www.eventbrite.com/e/data-management-made-simple-demo-hands-on-dell-quartz-matrix-tickets-96630417179.

 

Organizatorii, Quartz Matrix și Dell Technologies, le propun participanților discuții despre soluțiile IT dedicate dezvoltării managementului performant.

Despre Quartz Matrix:

 „Dezvoltăm permanent servicii de înaltă calitate și oferim soluții complete și inovatoare, bazate pe ultimele tehnologii, pentru ca toți clienții noștri să își atingă întotdeauna obiectivele.” – Mihai Suchar, director general

Despre Dell Tehnologies:

Capacitatea unei organizaţii de a fructifica forţa capitalului propriu de date va hotărî învingătorii şi învinşii în economia digitală. (…) Multe organizaţii caută să-şi modernizeze infrastructura IT ca un pas critic către digitalizare. Și se îndreaptă spre tehnologiile Dell și portofoliul nostru de produse, soluții și servicii de clasă mondială pentru a le ajuta să facă acest lucru.” – Jeff Clarke, vicepreşedinte Products&Operations

Articole similare